Ilıcalı, ilçe teşkilatlarına teşekkür etti

Yerel 3.05.2017 14:14:37 0
Ilıcalı, ilçe teşkilatlarına teşekkür etti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.05.2017 14:14
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, yoğun bir referandum çalışmasının ardından Erzurum’u 30 Büyükşehir arasında birinci yapan bazı teşkilatlara teşekkür ziyaretinde bulundu.
16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için yapılan halk oylamasında Erzurum yüzde 74.5 ’Evet’ oy oranıyla 30 Büyükşehir arasında birinci, 81 İl genelinde ise 5’inci olmuştu. Bu başarıda Ak Parti ve MHP teşkilatlarının yoğun bir program eşliğinde çalışmaları büyük oranda etkili oldu. Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’da bu başarının altında imzası bulunan Yakutiye, Palandöken, Şenkaya, Olur, Oltu, Narman İlçe teşkilatlarına ve MHP il Başkanlığına teşekkür ziyaretinde bulundu.
"Erzurum Bizleri Gururlandırdı"
Teşkilatları ziyaret ederek çalışmalarından dolayı İlçe başkanlarını ve teşkilat mensuplarını tebrik eden Milletvekili Ilıcalı, "Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın, Bakanımız, İl Başkanımız ve Milletvekillerimizin selamlarını getirdim. Türkiye, 16 Nisan’da geleceği için önemli bir karar vererek ’Evet’ dedi hemde Erzurum yüzde 75 ’Evet’ oy oranıyla birinci oldu. Bizler Milletvekilleri olarak Erzurum adına gurur duyduk. Bu oylamadan sonra iki defa mecliste bulunduk. Bakanlar olsun milletvekilleri olsun bu sonuç için bizleri tebrik etti. Yani 30 Büyükşehir arasında birinci olmak büyük bir başarıydı." dedi.
"Türkiye Yeni Bir Döneme Girdi"
Yeni sistemle birlikte Türkiye’yi güzel günlerin beklediğini söyleyen Ilıcalı "Bundan sonra Türkiye yeni bir döneme girdi. Bu değişiklikle birlikte güzellikler olacağına inanıyorum, bunu yaşadıkça daha iyi anlayacağız. Meclisimiz uyum yasalarını hızlı bir şekilde çıkaracak. 21 Mayıs’ta kongremiz var. Daha çok ve daha iyi çalışmamız lazım. Bize oy veren vermeyen herkesin partisi olduğumuzu hissettirmemiz lazım, çünkü biz hükümetiz. " diye belirtti.
"Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletin Oldu"
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin halk oylaması sonucunda kabul edilmesiyle Türkiye’nin önünün açıldığını dile getiren Milletvekili Ilıcalı "Biz bu değişikliği tek başımıza yapmadık. Meclis başkanımız 4 Partiye de değişiklik için çağrı yaptı. CHP ve HDP bu değişikliği baştan reddetti. Biz MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ninde desteği ile anayasa değişikliğini halkımızın önüne getirdik. Bu 2 parti ülkenin geleceğini düşünerek iş birliği yaptılar. Halkımızda referandumda MHP’nin de desteği ile yüzde 51,5 ’Evet’ oyuyla değişikliği kabul etti. Sonuçta da ’Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ sözü lafta kalmadı ve millet gerekeni yaptı. Türkiye’nin önünü açacak bu değişiklik için emeği geçen tüm Milliyetçi Hareket Partililere, Büyük Birlik Partisi’ne Sivil Toplum Kuruluşlarına, bu oylamada bize inanıp güvenerek destek verenlere çok teşekkür ediyorum. Ülkemiz güzel bir yola girdi. Önümüzdeki günler içerisinde önemli değişikliklere şahit olacağız. " şeklinde ifade etti.
"Yeni Sistem Erzurum’da Dev Projeleri Hızlandıracak"
Yeni anaysanın kabul edilmesiyle Türkiye’nin önünün açıldığına ve Erzurum’da da büyük değişimlerin olacağına dikkat çeken Prof. Dr. Ilıcalı "Şehrimizde 2 önemli değişiklik olacak. Birincisi; Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Türkiye genelinde özel sektör tarafından 82 milyar liralık başvuru oldu. Erzurum bu program kapsamında en büyük desteği alarak 20 milyar liranın üzerinde bir paya sahip oldu. Bu da 20-25 bin istihdam demek oluyor. Yeni sistemin kabul edilmesiyle birlikte bu tür projelerin gerçekleşme şansı daha da arttı. İkinci önemli değişiklik ise; üzerinde uzun zamandır durduğum 2026 Kış olimpiyatları. Bu olimpiyatlarla ilgili kapsamlı bir rapor hazırlamıştım. Raporu Cumhurbaşkanımıza ilettim, kendileri sağolsun uygun gördü ve İstasyon meydanından Erzurum’un 2026 Kış Olimpiyatlarına adaylağını ilan etti. Cumhurbaşkanımızın ilanının ardından işin içerisinde olan üniversite hocaları, medya ve turizmcilerle toplantı yaptım. Bu adaylık olduğu zaman şehrin çehresi değişecek, kentsel dönüşüm ve altyapı hizmetleri hızlanacak. Erzurum için birçok projenin önü açılmış olacak. Hazırladığımız tramvay ve raylı sistem projeleri Cumhurbaşkanımızın talimatıyla daha da hızlandı. Erzurum’a sadece ulaştırmada 4-5 milyar liralık yatırım gelecek. Sizlere tekrar şahsım, Genel Başkanım, İl teşkilatlarımız adına teşekkür ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarınızda da başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

Erzurumspor FK-Manisaspor FK maçının ardından


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 1 - Erciyes 38 FSK: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 - Niğde Belediye Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 8 - Manisa FK: 1


Van Spor

Başkan Sekmen’e Erzurum temalı forma


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ