Güroymaklı kadınların eserleri Tatvan'da sergilendi

Yerel 13.05.2017 16:50:07 0
Güroymaklı kadınların eserleri Tatvan
Tarih: 01.01.0001 00:00
Bitlis’in Güroymak ilçe Kaymakamlığı bünyesinde bayanlara yönelik faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi (ADEM) tarafından üretilen el emeği göz nuru ürünler Tatvan ilçesinde sergilendi.
Serginin açılış kurdelesi Güroymak Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu ile eşi Nagihan Alibeyoğlu, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan’ın eşi Arzu Özkan ve Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş tarafından kesildi. Yapılan açılışın ardından davetlilerle birlikte sergiyi gezen Güroymak Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, iki gün boyunca açık olacak olan serginin hayırlı olmasını diledi.
Sergide ADEM bünyesinde açılan kurslardaki 70 kursiyerin 4 aylık çalışması sonucu ürettiği çeyizlik ve hediyelik ürünlerin yanı sıra el emeği göz nuru birçok el işi ürününün yer aldığını kaydeden Kaymakam Alibeyoğlu, “İnşallah bu ve benzeri sosyal ile kültürel faaliyetler bölgemizin, ilçemizin çehresini değiştirecektir ve bizi hak ettiğimiz tarihi konumumuza en kısa zamanda getirecektir" dedi.
Herkesi sergiye davet eden Kaymakam Alibeyoğlu, Güroymaklı kadınların el emeği ve göz nuru eserlerini, bütün Bitlis halkına sergilenmesi amacında olduklarını ifade ederek, "Aile Destek Merkezi’nin açmış olduğu bu sergide, Güroymaklı bayan kardeşlerimizin el emeği göz nuru eserlerinin bütün Bitlis halkına sergilenmesi amaçlanmaktadır. Sergilenen eserlere baktığımızda, hepsi bir birinden güzel, değerli ve emek isteyen eserlerdir. Bayanlara imkan tanındığında neleri yapabilecekleri ve kabiliyetlerinin hakikaten çok üst düzeyde olduğunu görüyoruz. Bölgemizin ve ilçemizin farklı bir imajla anılmasından rahatsızız. Yıllardan beri bu bölgeye farklı bir misyon biçmeye çalışanlar, deli gömleği giydirmeye çalışanlar, kadınlar üzerinden ortamı ve bölgeyi germeye çalışanlar, kadınları, gençleri ve çocukları terörize etmeye çalışanların, bu manzaraya bakarak gerekli dersi ve cevabı alacakları kanaatindeyim. Bizim insanımızın herhangi bir illegal yapı ile kesinlikle alakası ve irtibatı olamaz. Bizim insanımız üretkendir. Bizim insanımız devletine ve milletinin değerlerine bağlıdır. Biz kötü şeylerle değil, üretkenlikle, kardeşlikle, birlik ve beraberlikle anılmak istiyoruz. Bu bizim en güzel eserimizdir. Bu vesile ile bu serginin açılmasında emeği geçen bütün herkese çok teşekkür ediyorum."
Düzenlenen sergi açılışına, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem