Gençlerin istihdamını kolaylaştırmak için protokol imzalandı

Yerel 18.04.2017 16:24:42 0
Gençlerin istihdamını kolaylaştırmak için protokol imzalandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.04.2017 16:24
Muş Belediyesi ile Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında gençlerin istihdamının kolaylaştırılması ve işsizliğin azaltılması için protokol imzalandı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Okul-Sektör İşbirliğinde Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu oluşturulması için yayınlanan genelgeye göre Muş’taki kamu kurumlarla protokol imzalanarak işsizlerin istihdamı kolaylaştırılıyor. Bu kapsamda Muş Belediyesini ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Belediye Başkanı Feyat Asya ile bir araya gelerek programla ilgili fikir alışverişinde bulundular. Başkan Feyat Asya, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Muş Belediyesi olarak istihdama yönelik yapılan her türlü programın paydaşı olmaktan gurur duyduklarını ifade ederek, “Gençlerimizin istihdamını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalarımız oluyor. Kendi kurumumuzda bu konuda çeşitli faaliyetlerimiz oldu. Gençlerin meslek edinerek istihdam edilmesi için kurslar açtık. Bu kursların sonunda tercih ettikleri mesleklerde istihdamlarını kolaylaştırdık. Bunun yanı sıra merkezi yönetimimizin programlarını kendi yerelimizde uygulamaya çalışıyoruz. Milli İstihdam Seferberliği ve Cazibe Merkezleri Programı gibi ilimiz için çok önemli iki projede de başarılı sonuçlar alınması için çaba sarf ettik ve ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızca başlatılan bu programa da gereken desteği vererek genç kardeşlerimizin meslek sahibi olarak istihdam edilmeleri için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.
Genelge ve akabindeki süreçle ilgili Başkan Asya’ya bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü İlci, “Bakanlığımız, ‘Okul-Sektör İşbirliği’ kapsamında Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu oluşturulması ve işsizlerin istihdamının kolaylaştırılması için bir genelge yayımladı. Genelgeye göre mesleki ve teknik eğitim alanında yapılacak çalışmalarda kamu kurumlar, yerel yönetimler ve meslek kuruluşları işbirliğinde gerçekleştirilecek. Programın amacı 2023 vizyonuna uygun sürdürülebilir ekonomi ve sosyal gelişimi sağlamak, ülkenin sahip olduğu genç nüfusu avantaja çevirmektir” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından söz konusu protokol Başkan Asya ve İl Müdürü İlci tarafından imzalandı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ