Esra Tüfenkci koca çınarlarla buluştu

Yerel 25.03.2017 15:51:38 0
Esra Tüfenkci koca çınarlarla buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.03.2017 15:51
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin eşi Esra Tüfenkci Yaşlılar Haftası nedeniyle Battalgazi’de yaşlılar ile buluştu.
Battalgazi Çınar Park’ta düzenlenen Yaşlılar Haftası programına Huzurevlerinde kalan yaşlılar da katıldı. Programda konuşan Esra Tüfenkci, "Yaşlılar, bir toplumun hem geçmişi, hem hafızası, hem kökleridir. Onların tecrübeleri yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor, devam edecektir" diye konuştu.
Yaşlanmanın bir soruna dönüşmemesi için genç nüfus artışının önemine dikkat çeken Tüfenkci, "Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere, ülkemizde de yaşlı nüfusun genel nüfus içerisindeki sayı ve oranları gün geçtikçe artmaktadır. Bugün yaşlı nüfusumuzun tüm nüfusa oranı, yüzde 8 iken, bu oran 2023’te yüzde 10’a, 2050’de ise yüzde 21’e yükselecektir. Yaşlanmanın bir soruna dönüşmemesi için genç nüfus artışının devam etmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ailelere üç çocuk tavsiyesini hatırlatan Tüfenkci, “En az 3 çocuk bu açıdan bir mecburiyettir. Alınan önlemlerin işe yaraması, toplumun da bunun gerekliliğine inanmasına bağlıdır” şeklinde konuştu.
Güçlü aile yapısının önemine de vurgu yapan Esra Tüfenkci, “Biz yaşlılığı ununu eleyip, eleğini duvara asmak olarak görmüyoruz. Yaşlılarımızın önce ailelerine, sonra toplumumuza verecekleri daha çok şeyler vardır. Genç ve yaşlı kuşağın geleneksel aile yapımız içinde bir arada olması ülkemizi geleceğe taşıyan gücü oluşturmaktadır." dedi.
Programa Esra Tüfenkci’nin yanı sıra Vali Musta Toprak’ın eşi Selime Toprak, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal’ın eşi Kadriye Urhal ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın eşi Hafize Gürkan da katıldı.
Programın sonunda Esra Tüfenkci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin hediyelerini yaşlılara takdim etti.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ