Erzurum AB Bilgi Merkezi'nden, 'Avrupa Günü' etkinliği

Yerel 10.05.2017 15:39:08 0
Erzurum AB Bilgi Merkezi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.05.2017 15:39
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) Faaliyetlerini sürdüren Erzurum Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi, 9 Mayıs Avrupa Günü’nü kapsamında, Erzurum Atatürk Lisesi’nde bir etkinlik düzenledi.
Yaklaşık 100 öğrencinin katılımıyla düzenlenen etkinlikte, AB Bilgi Merkezi’nin öğrenme tasarımlarından, “Bahse Var mısın?” isimli oyun oynandı. Erzurum AB Bilgi Merkezi Derneği için AB Gençlik Programları kapsamında geliştirilen ve İngilizce, Hollandaca gibi dillere çevrilen oyunun amacının; gençlerin Avrupa tarihi, coğrafyası, kültürü ve Avrupa Birliği fırsatları hakkında eğlenerek bilgi alması olduğunu ifade eden Erzurum AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Elifnur Terzioğlu, oyunun hedef kitlesinin sadece gençler olmadığını, yetişkinlerin de oynayabileceğini belirterek, oyunun minimum 2, maksimum 25 kişi ile aynı anda oynayabildiğini söyledi.
Elifnur Terzioğlu ayrıca oyun sayesinde gençlerin, entelektüel birikimleri hakkında farkındalık kazanacaklarını kaydederek şunları söyledi; “Bu oyunu oynayanlar, sorumluluk alabilmeyi öğrenecekler, belirli bir süre içinde verilen işi yerine getirebilme becerisi geliştirecekler, arkadaşlarıyla birlikte eğlenirken, öğrenebileceklerinin farkına varacaklar. Yine Avrupa Birliği ve oluşumu hakkında bilgi edinecekler, takım çalışması, takım içi strateji geliştirme, zamanı etkin kullanma ve ortak aklı kullanma konusunda deneyim kazanacaklar, kültürel çeşitliliğin ne olduğunun ve yaşadıkları sınırlar içerisinde nasıl var olduğunun farkına varıp, analitik düşünebilme becerisini geliştirecekler.”
Kısa sürede öğrenciler tarafından beğenilen ve neşeli bir şekilde oynanan oyun sununda, AB Bilgi Merkezi Koordinatörlüğü tarafından katılımcılara defter ve flash bellek dağıtıldı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ