Erzincan'da TEOG birincileri ödüllendirildi

Yerel 9.06.2017 15:08:06 0
Erzincan
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.06.2017 15:08
Erzincan da Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarında bütün soruları doğru yaparak tam puan alan öğrenciler, aileleri ile birlikte iftar yemeğinde bir araya geldi.
Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve Eşi Hatice Arslantaş, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarında bütün soruları doğru yaparak tam puan alan öğrenciler ve öğrenci aileleri için iftar yemeği verdiler. Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 65 öğrenci ve öğrenci ailelerinin katıldığı iftar programında, her birini ayrı ayrı tebrik etti.
İftar yemeği öncesi, tek tek konuşan başarılı öğrenciler, duygu ve düşüncelerini paylaştılar. Düzenli ve çok çalışarak bu başarıyı elde ettiklerini söyleyen öğrenciler, önümüzdeki yıl TEOG sınavına girecek olan öğrencilere kolaylıklar dileyerek, bütün öğrenci arkadaşlarına eğitim hayatlarında başarılı olmaları temennisinde bulundular.
Daha sonra konuşma yapan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan’ın TEOG sınavlarında başarılı bir tablo ortaya koyduğunu söyleyerek, 65 olan birinci sayısının 650 olabileceğini vurguladı. TEOG sınavında Erzincan’a Türkiye 5’inciliğini kazandıran eğitimci ve ailelerini tebrik eden Erzincan Valisi Sayın Ali Arslantaş, “çocuklarımız bu süreçte çok çalışarak, zorlu bir eğitim sürecinden geçti. Bu başarı tablosuna baktığımızda sorular çalınmayınca eğitim yerinin okullarımız, eğitimcilerimizin de öğretmenlerimiz olduğunu gördük. 65 tane şampiyonumuz var, 650 neden olmasın. Kendi evlatlarına verdiği değerin aynısını öğrencilerine veren öğretmenlerimizin çabasının sonucunda ortaya çıkan bu neticeden mutluyuz. Bizim İngilizce birincimiz Otlukbeli ilçemiz. 80 puanla Türkiye ortalamasının da 15 puan üzerinde. Erzincan, bir matematik sorusu daha yapmış olsaydı, il olarak Türkiye ikincisi olacaktık, fakat bu da yetmez önümüzdeki dönem birinci olacağız” dedi.
İftar yemeğinin ardından öğrencilerle tek tek sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektiren Vali Ali Arslantaş, öğrencilerin eğitim hayatlarının ardından edinmek istedikleri meslekler hakkında görüşlerini aldı. Hatıra fotoğrafı çekildikten sonra öğrencilere 500 TL hediye çeki veren Erzincan Valisi Ali Arslantaş, bu harçlıkların daha fazlasını hak ettiklerini söyleyerek, güle güle harcamalarını istedi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ