Diş problemlerinde ağrısız tedavi

Yerel 4.07.2017 10:51:01 0
Diş problemlerinde ağrısız tedavi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.07.2017 10:51
Diş Hekimi Zafer Kazak, CAD/CAM yöntemi ile artık ağrısız tedavinin mümkün olduğunu söyledi.
Medicadent Diş Klinikleri Kurucusu ve Global Diş Hekimleri Derneği Başkanı Diş Hekimi Zafer Kazak, "Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmaların odak noktası olan, CAD/CAM olarak adlandırılan, yüksek teknoloji ürünü tarama ve kazıma cihazları kullanılarak hastalara yoğun programları arasında tek bir günü ayırarak ağrısız, maximum fonksiyonel ve estetik tedaviler yapabilmektedir" dedi.
İmplantoloji, protez, estetik diş hekimliği ve ortodonti tedavilerinde yoğun bir şekilde kullanılmaya başlanan dijital diş hekimliğinde, kamera sisteminin kullanıldığını ifade eden Dt. Zafer Kazak, "Hastanın mevcut ağız içi durumunu laboratuvara aktarmak için macun/hamur kıvamında ölçü maddelerine ihtiyaç duyulmadan, yüksek hasta konforu sağlanarak sadece kamera sistemi ile ilgili bölgenin görüntüleri alınarak kayıt yapılabilmektedir. Alınan kayıtlar herhangi bir laboratuvar aşaması geçirmesine gerek kalmadan doğrudan yine klinik içerisinde bulunan üniteye dijital olarak aktarılabilmekte ve hastanın ve hekimin gözü önünde sertifikalı ürünlerden ilgili restorasyonu üretilebilmektedir" diye konuştu.
Üretilen restorasyonların aynı gün içerisinde takılıp, hastaların tedavisinin tamamlanabildiğini kaydeden Dt. Kazak, "Gülüş tasarımı ihtiyaç duyulan vakalarımızda ayrıntılı fotoğraflar alınıp, sürekli güncellenen ek yazılımlar kullanılarak kişiye özel tasarımlar yapılabilmekte, özel simülasyonlar ile tedavi bittiğinde nasıl bir görüntüye sahip olunacağı tedavi öncesi hekim ve hasta tarafından planlanabilmektedir. İmplantoloji alanında, hastamızın üç boyutlu görüntülemesi ardından, hemen üretilebilen cerrahi rehber plaklar sayesinde implantların nereye; nasıl yerleştirileceği planlanabilmekte; hata riskinin minimalize edildiği cerrahi operasyonlar yapılabilmektedir" ifadelerini kaydetti.
Diş Hekimi Zafer Kazak, ortodonti alanında uygun endikasyonu olan hastalarda, braket ve tel gerektirmeksizin, yapılan görüntülemeler sayesinde aynı gün içinde üretilebilen şeffaf plaklar ile estetikten ödün vermeden konforlu bir tedaviye başlanabildiğini söyledi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ