Devlet korumasındaki çocuklar buz hokey eğitimi alacak

Yerel 17.02.2017 16:39:34 0
Devlet korumasındaki çocuklar buz hokey eğitimi alacak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.02.2017 16:39
Buz Hokeyi Federasyonu Başkanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün hayata geçireceği projeyle devlet korumasındaki çocuklar buz hokeyi eğitimi alacak.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünü ziyaret eden Buz Hokeyi Fedarasyonu Başkanı Bülent Akay ve Genel Sekreter Nasuh Kirit, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş ile proje konusunda fikir alışverişinde bulundu.
Akay, devlet korumasındaki çocukların buz hokeyi eğitimi alması için her türlü desteğin sağlanacağını belirterek, kaymayan kalmasın sloganıyla tüm çocukların sporla tanıştırılacağını ifade etti.
Çocuklar için antrenör ve salon desteği sağlanacağını belirten Akay, ‘’ Ankara’da bu projeyi hayata geçirdik. Önemli başarılar elde ettik. Erzurum gibi kış sporları konusunda tesis bakımından önemli potansiyele sahip bir kentteki çocukların bu sporla tanışmasını istiyoruz. Koruma altına alınmış çocuklar, buz sporlarını yakından tanıyacak ve bu sporları yapma fırsatı bulacak. Devlet korumasındaki çocuklarımız kısa vadede kaymayı öğrenecek, uzun vadede milli sporcular yetişecek " dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, projeyle çocukların kişisel ve sosyal gelişimlerinin destekleneceğini ifade etti.
Sosyal dışlanmayla mücadele edilmesi ve sosyal uyumun güçlendirilmesi için çalıştıklarını belirten İlbaş, “Projeyle gençlerin aileleri ve toplumla iletişimlerinin daha sağlıklı hale getirilmesi, yetenekli çocukların potansiyellerini gerçekleştirmelerine imkan sağlanması, travmatik geçmişleri nedeniyle kuruluşlarda kalan gençlerin uğraşı terapisi yoluyla rehabilitasyon ve yeniden topluma kazandırılması süreçlerinin desteklenmesi amaçlanmakta. Ayrıca gençlerin gençlik ve spor hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması, özgüvenlerini, duyarlılıklarını ve yaşadıkları topluma aidiyet duygularının geliştirilmesini de hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Öte yandan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlbaş ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı ve ASP Spor Kulübü Başkanı Tamer Ekinci Buz Hokey salonunda EYOF karşılaşmalarını izleyerek, müsabakalar hakkında Başkan Akay’dan bilgi aldılar.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ