Çoruh'un altın bileziği Erzurum'un yarısından fazlasının elektrik ihtiyacını karşılıyor

Yerel 28.02.2017 12:48:43 0
Çoruh
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.02.2017 12:48
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yap-işlet-devret modeliyle yaptırılan Çoruh’un altın bileziği Arkun Barajı ve HES, yıllık ortalama 792 milyon kilowatt saatlik enerji üretimiyle Erzurum’un yarısından fazlasının elektrik ihtiyacını karşılıyor.
Türkiye’nin gelişmesiyle artan enerji ihtiyacını karşılamak için yenilenebilir ve çevreci enerji üretim şekli olan hidroelektrik enerji üretimine ağırlık veren DSİ, projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Enerji açığını bir an önce kapatmak için özel sektörün gücünden de faydalanan DSİ, bazı projeleri yap-işlet-devret modeliyle ekonomiye kazandırıyor. Bu çerçevede yapımı tamamlanan Arkun Barajı ve HES bütün hızıyla üretimini sürdürüyor.
4 YIL GİBİ KISA BİR SÜREDE TAMAMLANDI
Arkun Barajı ve HES’in enerji maksatlı ve çok önemli bir proje olduğunun altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Yap işlet devret modeliyle tamamlanan bu projeye 2010 yılında başlanıldı ve 4 yıl gibi kısa bir sürede tamamlandı. 244 MW kurulu gücüne sahip olan santral 3 üniteden oluşuyor ve yıllık ortalama 792 milyon kilowatt saat elektrik enerjisi üretme kapasitesine sahip bulunuyor” diye konuştu.
YENİLENEBİLİR VE ÇEVRECİ BİR PROJE
HES projelerinin yenilenebilir ve çevreci projeler olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Erzurum coğrafi şartları dolayısıyla bu tür projeler için uygun bir yer. Erzurum’a önemli katkılar sağlayan Arkun Barajı ve HES Yukarı Çoruh Havzasında bulunan Çoruh nehrinde inşa edildi. Buradan üretilen elektrik, enerji nakil hattı ile 25 km uzağa taşınıp Erzurum ilinin hattına bağlanıyor” açıklamasını yaptı.
ERZURUM’UN YÜZDE 55’İNE ENERJİ SAĞLIYOR
Arkun Barajı ve HES ile Erzurum’un elektrik enerji ihtiyacının yüzde 55‘inin karşıladığını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “ Bu proje ile yılda ortalama 792 milyon kilowatt.saat elektrik üretimi ile 420 bin kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu konut, sanayi, resmi daire, çevre aydınlatması gibi bütün elektrik enerjisi ihtiyacı karşılanabiliyor” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ