Çıraklıktan başladı patron oldu

Yerel 30.06.2017 08:41:18 0
Çıraklıktan başladı patron oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.06.2017 08:41
MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt ilçesinde 2 bin lira borçla aldığı ağaç doğrama tezgâhından iş hayatına atılan iş adamı Hasan Akar, şimdi kendi iş yerinin patronu oldu.
Malazgirt ilçesindeki küçük sanayi sitesinde çıraklık yaptığı sırada satın aldığı 500 metrekarelik kapalı mobilya üretim atölyesinde her türlü mobilya üretiminin yanı sıra Malazgirt ilçesinde bir ilki başararak 3D kapak üretimi yapan Hasan Akar, azmin her türlü zorluğu yenebileceğini kanıtladığını söyledi. Parasızlık ve yoksulluğun kendisinde mücadeleci bir kişilik oluşturduğunu dile getiren Hasan Akar, “Küçük sanayi sitesinde mobilyacı çırağı olarak iş hayatına başlamamın üzerinden 20 yıl geçti. Bugün 35 yaşındayım. 15 yaşında okulu bırakarak başladığım bu iş nedeniyle yaşam savaşını kazandım. Bugün birlikte çalıştığı diğer iki erkek kardeşimi de yanıma alarak, onları da birer mobilyacı ustası yaptığım için çok mutluyum. Yaklaşık 20 yıl önce küçük yaşımıza rağmen kardeşlerimle bir araya gelip küçük bir mobilya kesim makinesi almaya karar verdik. 2 bin liralık tezgâhını borçla aldık. İşe başlarken kiracıydık. Dürüst çalıştık, yılmadık, azimle mücadele ettik, güçlüklere, engellere aldırmadık. Müşterilerimizi hiç aldatmadık, fazla karda gözümüz olmadı. Dürüstlüğümüzle elde ettiğimiz güvenle bugünlere geldik. 500 metrekare olan bu iş yerimizi satın alarak kendi işimizin sahibi olduk” dedi.
Malazgirt’in küçük bir ilçe olduğunu ve tüm yatırımlarını buraya yaptığını dile getiren Akar, “Başkaları gibi ilçemizden kaçmadık. Ekonomiye yaptığımız katkı ve sağladığımız istihdamla gurur duyuyoruz. İlçemizde vatandaşlarımız batı illerine bağlı kalmasın diye mobilyada bir devrim olan 3D kapak üretimini ilçemize getirdik. İlçemizdeki tüm vatandaşlarımıza sesleniyoruz, ilçenizdeki bu ustalarınıza sahip çıkın. Batıdan sipariş verip altığınız tüm mobilya çeşitleri, mutfak mobilyaları ve çelik kapı hizmetini verebiliyoruz” diye konuştu.
Hasan Akar, meslek sahibi olabilmenin önemine de dikkati çekerek, “Elbette okumak, iş yerimi eğitimli kurmak isterdim. Ancak, bazen ’babam beni iyi ki zanaate yönlendirdi’ diye düşünüyorum. Günümüzde artık çağdaş hizmet veren meslek liseleri var. Gençler okuyamıyorlarsa mutlaka mesleğe yönlendirilmeli. Zanaat, kişinin kolundaki altın bileziktir. İş bulamasalar bile azimle çalışırlarsa kendi işlerinin patronu olurlar” şeklinde konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ