Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yıldönümü

Yerel 18.03.2017 10:32:15 0
Çanakkale Zaferi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.03.2017 10:32
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıldönümü, Malatya’da düzenlenen törenlerle kutlandı.
Anma programı kapsamında Şehir Mezarlığının içerisindeki Garnizon Şehitliğinde tören düzenlendi. Törene, Malatya Valisi Mustafa Toprak, 2’nci Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, askeri ve mülki erkan, dernek ve oda başkanları, şehit aileleri ile öğrenciler katıldı.
Valilik, Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, şehit aileleri ve Baro Başkanlığı tarafından şehitlik anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi.
Saygı duruşu bulunularak, İstiklal Marşının okunması ve saygı atışının ardından Vali Mustafa Toprak, şehitlik özel defterini imzaladı.
Vali Toprak, “Necip Türk milletinin birlik ve beraberliği, aziz vatanımızın bölünmez bütünlüğünün muhafazası uğruna tereddüt göstermeksizin canlarını feda ederek şehadet şerbetini içen, bedenlerini katık edip mukaddes kanlarıyla her zerresini suladıkları bu toprakları vatan olarak bizlere kutlu bir miras bırakan aziz şehitlerimizin manevi huzurlarındayız. Anadolu’yu ebedi Türk yurdu yaptığımız Malazgirt’le başlayıp asla geçilemeyeceğini tescil ettiğimiz Çanakkale’yle devam eden ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazandığımız Kurtuluş Savaşı’yla nihayetlenen şanlı destanlarımız göstermiştir ki Türk milleti inanç, cesaret, mertlik ve yiğitlik abidesidir” dedi.
Türk Milletinin birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarının bozulmasına asla müsaade etmeyeceğini kaydeden Toprak, “Yüce Türk milleti, aziz vatanımızın yılmaz bekçisi olduğunu Sarıkamış’tan Gelibolu’ya, Karadeniz’den Akdeniz’e kadar Anadolu coğrafyasına ilahi bir mühür gibi nakış nakış işlemiştir. İçimize sirayet eden hainlerin kirli elleriyle sahnelenmek istenen işgal planlarını 15 Temmuz 2016’da yine aynı ruh, bilinç ve cesaretle bertaraf ederek tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Üzerimizde hesap ve planları olanlar bilsinler ki “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır; toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” anlayışıyla atalarımızın yiğit alınlarının değdiği kutsal vatan topraklarımız ve Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz son nefer, son nefes ve son damla kana kadar aynı cesaret ve kararlılıkla muhafaza edilecektir” ifadelerini kullandı.
Program kapsamında, Kongre ve Kültür Merkezinde de tören düzenledi. Anma töreni, şehitlik ziyaretinin ardından sona erdi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ