Bitlis'te 'Müslüman'ın Hayata Bakışı' konferansı

Yerel 29.03.2017 17:36:23 0
Bitlis
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.03.2017 17:36
Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) İslami İlimler Kulübü tarafından “Müslüman’ın Hayata Bakışı” konulu bir konferans düzenlendi.
BEÜ Beden Eğitimi Spor Yüksekokulunun (BESYO) konferans salonunda düzenlenen konferans, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. “Müslüman’ın Hayata Bakışı” adlı konferansa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan, hayata bakış açısının üç kavramda ifade edildiğini belirterek, “Şahsiyet, aidiyet ve hareket kavramları hayata bakışımızın ya da hayatı anlamlandırmamızın temelinde olan kavramlardır. Hayatı bu üç kavramla temellendirmeye ve kendimizi inşa etmeye gayret etmeliyiz. Her insan bir şahıstır, ama her insan şahsiyet sahibi değildir. İslam’ın ana hedeflerinden biri de şahıslara şuur bilinci vererek sonrasında şahsiyet kazandırmak olmuştur. Gençliğin ve ümmetin en temel sorunlarından biri de şahsiyet sorunudur” dedi.
Modern çağın şahısları şımartma çağı olduğunu belirten Ramazan Kayan; “Modern zamanların algıları ve ideolojileri şahısları şımartmaya yöneliktir. İnsan, bilgi ile şımarırsa pozitivizme, akıl ile şımarırsa rasyonalizme, madde ile şımarırsa kapitalizme, güç ile şımarırsa despotizme kayar. Modern öncesi çağın özelliği de şahısları şartlandırma çağıdır, ama İslamiyet çağı şahısları kardeşleştirme çağıdır. İslam, ‘insan insanın yurdudur, umududur ve ufkudur’ der” diye konuştu.
Tüm zamanların en büyük çöküş ve çürüme sebebinin dünyevileşme olduğunu belirten Ramazan Kayan; “İnsan, ahiretten ve kıyametten koptukça, ölümü öteledikçe ve sadece kendini bu dünyayla sınırladıkça acımasız ve çıkarcı oluyor. İç dünyasındaki manevi dinamikleri köreltiyor ve insan gözü madde dışında hiçbir şeyi görmez oluyor. İnsanın acımasızlaşmasının temelinde Allah’a vereceği hesabı unutması yatıyor. Tüm hesaplarımızı hesap gününü düşünerek yaparsak, aidiyetimiz netleşecek bu sayede merhamet medeniyetini ve iklimini dünyaya taşıma becerisini de gösterebileceğiz” ifadelerini kullandı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ