Bitlis balına yoğun ilgi

Yerel 4.07.2017 13:46:02 0
Bitlis balına yoğun ilgi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Bitlis’in Tatvan ilçesinde bu yıl 49’uncusu düzenlenen Tatvan Doğu Anadolu Fuarı Kültür ve Sanat Festivalinde açılan stantlarda satışa sunulan Bitlis yöresine ait bal, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor.
Tadı ve kalitesiyle damaklarda eşsiz bir tat bırakan Bitlis karakovan balı, petek balı ve süzme balı, Tatvan Doğu Anadolu Fuarı Kültür ve Sanat Festivalinin en çok rağbet gören yöresel tatlarının başında geliyor. Kalitesine göre kilosu 25 ile 120 lira arasında değişen Bitlis balı, özellikle il dışından ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor.
Fuarın ilk günleri olmasına rağmen Bitlis balına bekledikleri ilgiyi gördüklerini belirten Tatvanlı balcılardan Murat Gül, fuarda açtıkları bal standında hem tanıtım hem tattırım hem de satış yaptıklarını söyledi. Özellikle il dışından gelen ziyaretçilerin siyah polenli karakovan balı ve süzme balı en çok tercih ettiğini ifade eden Gül, "Fuar süresince açık olacak olan bal standımızda Bitlis yöresine ait bal ve diğer ürünlerin satışını yapmaktayız. Satışını yapmış olduğumuz baldan karakovan balını 120 liradan, petek balı 35 lira, süzme balı 75 lira, Hizan fındığını 25 lira ve son olarak Hizan cevizini ise 25 liradan satışa sunmaktayız. Ballarımız tamamen Bitlis yöresine ait olup kalitesi ile damaklarda eşsiz bir tat bırakmaktadır. Bu sebeple de gelen ziyaretçilerimiz tarafından yoğun şekilde tercih edilmektedir. Fuarın dışında da yine birçok ilden siparişler alıyoruz" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: Bitlis balına yoğun ilgi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem