Bingöl'de müdavimleri 'Dama'dan vazgeçmiyor

Yerel 9.08.2017 12:47:52 0
Bingöl
Tarih: 01.01.0001 00:00
Bingöl’de, bölgenin önemli kültürleri arasında yer alan ‘dama’ oyunu, unutulmuyor. Müdavimleriyle bir araya gelenler, boş zamanlarını dama ile değerlendiriyor.
Unutulmaya yüz tutmuş oyunlardan biri olan ‘dama’, emekli, yaşlı ve gurbetçiler tarafından rağbet görüyor. Bingöl’de 28 yıldır kahvehane işleten Emin Balat, dama oyununu devam ettiriyor.
28 yıldır işlettiği kahvede kumar olmadığını belirten Balat, "İnsanlar zevkine göre sadece dama oynuyor. İşi olmayan, emekli olan insanlarımız burada vaktini geçirmeye çalışıyorlar” dedi. Uzun süredir Almanya’da yaşadığını söyleyen Ali Balat ise yaz aylarında Bingöl’e geldiğini ve dama oynayarak zaman geçirdiğini belirtti. Balat, "Bingöl’e geldiğimde dama oyunu oynanan bu kahveye geliyorum. Dama bizim kültürümüzdür. Bunu yaşatmak için bizde gelip arkadaşlarla oyun oynuyoruz. Almanya’da dama oyunu oynanmıyor. Burada bunu devam ettirmek için bizde gelip katıldık çok güzel ve zevkli oluyor. Yaşatmak için sürekli devam ettireceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.
Emekli olduktan sonra çalışmadığını ve boş zamanlarını akranları ile dama oynayarak geçirdiğini dile getiren Emekli Ziya Erdem de, "Arkadaşlarla vakit geçiriyoruz. Oyun oynuyoruz. Güzel geçiyor, buraya gelip günün stresini atıyoruz. İş olmadığı içinde dama ile uğraşıp güzelde vakit geçiyoruz” şeklinde konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem