BEAH Dadaşkent Ek Hizmet Binası, Palyatif Bakım Merkezi olarak hizmete girdi

Yerel 24.03.2017 11:11:42 0
BEAH Dadaşkent Ek Hizmet Binası, Palyatif Bakım Merkezi olarak hizmete girdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.03.2017 11:11
Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Sağlık Bakanlığına devredilen Özel Şifa Hastanesi, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dadaşkent Ek Hizmet Binası Palyatif ve Yaşlı Bakım Merkezi olarak hizmete başladı.
Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, kısa süre önce hizmete giren Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesi Palyatif ve Yaşlı Bakım Merkezine gelerek 18-24 Mart "Yaşlılar Haftası" dolayısıyla buradaki yaşlı ve bakıma muhtaç hastaları ziyaret edip onlara çiçek takdim ederek hasta yakınlarıyla görüştü.
Erdoğan, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Özel Şifa Hastanesinin Sağlık Bakanlığına devredilmesinden sonra bir süre Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek hizmet binası olarak poliklinik hizmeti verdiğini hatırlatarak, hastanenin "Artık Palyatif ve Yaşlı Bakım Merkezi olarak hizmet vermeye başladığını söyledi.
Erdoğan şuan yapımı süren Sağlık Kampüsü tamamlandıktan sonra bu sağlık kuruluşunun durumun tekrar değerlendirmeye alınacağını ifade etti.
Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde daha önce hizmet veren Palyatif ve Yaşlı Bakım Servisinin 10 yatakla hizmet verdiğini hatırlatan Erdoğan, Dadaşkent ek binamızda uygulamaya alıp başlattığımız yeni merkezin açılmasıyla şu anda aynı anda hasta sayısının 22 olduğunu ve hasta sayısının yeteri personelle artabileceğini söyledi.
Erdoğan, hastaların bakımı konusunda emek veren herkese teşekkür ederek, "Çok mühim iş yapıyorlar. Yaşlılar Haftası dolayısıyla hastalarımızı ziyaret ettik sağlık durumları açısından ne kadar ciddi sıkıntıları olduğunu gördük ve onlara mümkün olanın en iyisini sunmaya çalıştık. Hastalarımıza bu binamızda tıbbi konforun en güzel imkânlarının sağlandığı bir mekân oluşturduk. Bölgemizde eksikliği hissedilen palyatif bakım merkezinin hem kapasitesinin arttırılması hem de böylesi daha fonksiyonlu mekanlarda hizmet vermesi bizleri çok mutlu ediyor." diye konuştu.
Geriatri uzmanı Pınar Tosun Taşar da hizmete giren merkezde; Fizyoterapist, Psikolog, Sosyal Hizmet Uzmanı ve Manevi Destekçimiz olmak üzere 22 hastaya 110 personelle hizmet verdiklerini ifade etti.
Dr. Geriatri uzmanı Pınar Tosun Taşar, “Merkezimize genelde uzun süre yoğun bakımda yatmış hastalarımızı ağırlıyoruz burada hastalarımızın kaldığı süreç içerisinde hasta yakınlarına evlerine döndükleri zaman hastaya bakım konusunda da eğitimler veriyoruz” dedi.
Palyatif Merkezde hastaları yatan hasta yakınları ise, “Allah devletimizden razı olsun gerçekten harika bir işin altına daha imza koydular emeği geçen herkese başta Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakanımız, Sağlık Bakanımız ve Genel sekreterimiz olmak üzere burada bizlere emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ