Avrupalı gençler büyükşehirin konuğu oldu

Yerel 25.07.2017 17:34:04 0
Avrupalı gençler büyükşehirin konuğu oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.07.2017 17:34
Avrupa Birliği Erasmus Plus Gençlik Değişimi Projesi kapsamında Malatya’ya gelen ve aile içi şiddet konusunda araştırma yapan 43 genç, Büyükşehir Belediyesi’nin konuğu oldu. Gençlere, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi verildi.
Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi Salonu’nda düzenlenen programda, sinevizyon gösterisi ile çalışmalar aktarıldı. Aile içi şiddetle ilgili çalışma yapmak üzere Malatya’ya gelen gençlere özellikle Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezinin (MADEM) faaliyetleri detaylı olarak sunuldu. Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay’ın hazır bulunduğu programda, MADEM’in 2012 yılında hizmete girdiği kaydedilerek bugüne kadar 2 bin 500 bireysel görüşme yapıldığı, bin 200 aile eğitim semineri verildiği ve toplamda 15 bin aileye ulaşıldığı belirtildi.
Önleyici hizmetler sunuluyor
Gerçekleştirilen programda, gençlerin sorularını da cevaplandıran Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay, Büyükşehir Belediyesi olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın belirlediği vizyon doğrultusunda önleyici hizmetler sunduklarını kaydetti.
MADEM’in kuruluşunun yasal olarak zorunlu olmadığı halde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın topluma fayda sağlamak amacıyla hizmete sunduğunu belirten Gençay, “MADEM’in çalışmalarının yanı sıra Sanat Galerimizdeki kurslar düzenliyoruz. Ve kursiyerlerimizin yüzde 70’i bayandır. Hatta bu bayanların yüzde 60’ı da 50 yaş üstüdür. Bayanlar, stres atmak için buraya geliyorlar. Dolayısıyla buradaki sanatla uğraşıları sonucu zihnini stresten arındırmış bir şekilde eve gidiyor” diye konuştu.
Yapılan çalışmalardan ve düzenlenen programdan dolayı gençler Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür ettiler. Programın sonunda gençler tarafından Daire Başkanı Gençay’a çiçek takdim edildi.
Daha sonra gençler Sanat Sokağı, Fotoğraf Müzesi ve Çocuk Oyunevi ve Oyuncak Müzesini gezdiler. Sanat Sokağı ve müzelere beğenilerini dile getiren gençler, bol bol hatıra fotoğrafı çektiler.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ