Atatürk Üniversitesi, Embriyo transferi ile damızlık hayvan üretecek

Yerel 19.06.2017 14:47:13 0
Atatürk Üniversitesi, Embriyo transferi ile damızlık hayvan üretecek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.06.2017 14:47
Atatürk Üniversitesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile Tarım İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Halil İbrahim Özbayat’ın hazır bulunduğu “Embriyo Transferi ile Damızlık Hayvan Üretimi” projesi sayesinde hayvancılık sektöründe önemli bir adım atılmış oldu.
Bulunduğu konum itibariyle çevresi ve bölgesi için büyük önem taşıyan Atatürk Üniversitesi, üstlendiği bu misyon dahilinde çalışmalar yapmaya devam ediyor. Ülke sorunlarına çözüm arayan, girişimci ve yenilikçi bir anlayışla projeler geliştiren Atatürk Üniversitesi, bugüne kadar hayata geçirilen önemli projelerine bir yenisini daha ekledi.
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile Atatürk Üniversitesi arasında gerçekleşen bu işbirliğinin önemine değinen Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Türkiye’de sadece üç üniversitede gerçekleşen bu projenin dördüncü ayağını Atatürk Üniversitesi oluşturuyor. Embriyo Transferi ile Damızlık Hayvan Üretimi sayesinde kırmızı et üretiminde önemli bir artış bekleniyor, üniversitenin ürettiği bilginin sanayiye, topluma, tarım ve hayvancılığa sağlayacağı katkı açısından bu projeyi önemsiyoruz” dedi.
“Akademik çalışmalarımızın vatandaşımıza temas etmesine büyük önem veriyoruz”
Türkiye’nin en eski ziraat fakültelerinden birisinin Atatürk Üniversitesi bünyesinde eğitim verdiğine de dikkat çeken Rektör Çomaklı: “Gerek Çiftçi Eğitim Merkezi’nde yürütülen çalışmalar gerekse Veterinerlik Fakültesi tarafından verilen hizmetler, akademik çalışmaların yanında vatandaşlarımıza da temas etme noktasında büyük önem arz ediyor. Embriyo Transferi ile Damızlık Hayvan üretiminin teknolojik yanının olması sebebiyle bu projenin bir ayağını da TEKNOKENT oluşturuyor.
Biz de yaptığımız ve planladığımız bu çalışmalarla, çevre illerimiz başta olmak üzere, bölgemiz ve ülkemiz için üstendiğimiz sorumluluğun bilincinde olarak hareket ediyoruz. Bugün, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile imzaladığımız bu anlaşmanın da istenilen hedefe ulaşması adına elimizden gelenin fazlasını yapacağız” ifadelerini kullandı.
Atatürk Üniversitesi mezunu olan Genel Müdür Yardımcısı Dr. Halil İbrahim Özbayat öğrencilik yıllarını anlatarak, o günler de Erzurum’da insana verilen değeri şuan hiçbir yerde göremediğini söyledi. Özbayat: “Bu projeler vesilesiyle Erzurum’a hizmet edip vefa borcumuzu bir nebze de olsa ödemiş oluruz” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ