Adilcevaz'da TEOG birincileri ödüllendirildi

Yerel 1.06.2017 11:53:41 0
Adilcevaz
Tarih: 01.01.0001 00:00
Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde girdikleri TEOG sınavında Türkiye birinciliği elde eden iki öğrenci bisikletle ödüllendirildi.
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş ikinci sınavında İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulunda okuyan Meryem Albay ve Sıla Özden isimli öğrenciler, 120 sorunun tamamına doğru cevap vererek Türkiye birinciliği sıralamasında yerlerini aldı. TEOG sınavında önemli bir başarı göstererek ilçenin gururu olan öğrencileri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş birer bisiklet ile ödüllendirdi.
TEOG sınavında ilçe genelinde Türkiye birinciliği elde eden iki öğrencinin yanı sıra 15 öğrenci ise 119 soruyu doğru cevaplandırarak ikincilik başarısı elde etti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, ilçede eğitim öğretim kalitesini arttırdıklarını ifade ederek, “Bu yıl genel olarak eğitim öğretimde çok verimli bir sezon geçirdik. Bunun karşılığı olarak da iki öğrencimiz TEOG sınavında tüm soruları doğru cevaplandırarak Türkiye birinciliği sıralamasında yerlerini alarak bizleri gururlandırmışlardır. Ayrıca 15 öğrencimiz ise bir soru kaçırarak 119 soruya doğru cevap vermiştir. Okullar bazında genel ortalamamız geçen yıl 50.00 iken, bu yıl yaklaşık 14 puanlık bir artışla 63.63 olmuştur. Elde edilen bu başarılar bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bu başarıların elde edilmesinde emeği geçen başta okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerine teşekkür ederim” dedi.
Yavuz Beşkardeş, ayrıca TEOG-1 ve TEOG-2 sınav ortalamaları yerleştirme puanlarına göre derece yapacak olan öğrencileri de ödüllendireceklerini söyledi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem