35 yıllık ustanın isyanı: 'Hazır semaver ve mangal alıyorlar'

Yerel 5.07.2017 18:15:54 0
35 yıllık ustanın isyanı:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.07.2017 18:15
Ağrı’da geçmiş yıllarda el emeği ile mangal ve semaver yapan 35 yıllık soba ustası Müzaffer Köse, günümüzde vatandaşların hazır mangal ve semaver aldıklarını bununda el emeğini bitirdiğini söyledi.
Ağrı’da piknikçilerin olmazsa olmazı semaver ve mangalda adeta satış patlaması yaşanıyor. Okullarında tatil olmasıyla birlikte vatandaşlar parklar ve yeşil alanlar başta olmak üzere birçok yerde aileleri ile birlikte stres atıyor. Ağrı merkez Eski Van Caddesi’nde 35 yıllık soba ustası Müzaffer Köse adlı vatandaş yıllardır kendi imalathanesinde el emeği ile semaver ve mangal yapıyordu. Son yıllarda vatandaşların el emeği yerine hazır mangal ve semaveri daha fazla talep ettiğini söyleyen Köse, durumdan yakınarak artık her şeyin hazır bir hale geldiğini bu nedenle el emeğine önem verilmediğini ifade etti.
Köse, “Eskiden biz semaver ve mangalları kendi ellerimizle yapıyorduk. El yapımı ürünlerimizi vatandaşların kullanmaması veya kullanamaması nedeniyle el işçiliği bitti. Bizde bu nedenle hazır mangal ve semaverleri alıyoruz, ama bu şekilde de vatandaşlar için pahalı oluyor. Hazır ürünlerde kullanılan sac veya malzemelerden dolayı kokuda verebiliyor. Üstelik bizim yaptıklarımız kadar kaliteli de değiller. Elimizde bulunan mevcut semaverlerde bizim yaptıklarımıza göre oldukça pahalıdır. Biz 4-5 yıl önce yaptığımız semaverler ve mangallar hazırlara göre neredeyse yüzde 50 daha ucuzdu. Günümüzde el işçiliği ile yapılan semaver 20 lira ise hazırları 35 liradır. El işçiliği yapan kişilerde artık yok denecek kadar azdır. Geçmiş yıllarda siparişlere yetiştiremiyorduk, ama maalesef günümüzde hazır ürünleri satıyoruz” dedi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Öğretmenler arası futbol turnuvası başladı


Van Spor

Erzurumşehir Spor Kulübü’nden önemli başarı


Van Spor

Milli badmintoncular Erçetin ve İnci’den Guwahati Masters’ta bronz madalya


Van Spor

Siverek Belediyesi, Ağrı kadın futbolcularının konaklama masraflarını üstlendi


Van Spor

Yeni Malatyaspor sahaya 7 oyuncu ile çıktı, maç oynanmadı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da bahis soruşturmasından 10 futbolcu ceza aldı


Van Spor

Galatasaray, Samsunspor'u Osimhen ile Fırtınalı Maçta 3-2 Devirdi! Liderlik Peşinde!


Van Spor

Yeşilyurtspor-Silifke Belediye Spor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ