1071 Malazgirt Kümbet Camii dört yıldır bitirilemedi

Muş’un Malazgirt ilçesinin en eski camilerinden olan ve yıkılarak yerine Selçuklu mimarisine uygun olarak yaptırılan 1071 Kümbet Camiinin tamamlanması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım bekleniyor.

Yerel 28.03.2017 09:21:33 0
1071 Malazgirt Kümbet Camii dört yıldır bitirilemedi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.03.2017 09:21

Malazgirt Derneği ve Malazgirt Camilerini Yapma ve Yaşatma Derneğinin organizasyonunda başlatılan çalışmalar neticesinde caminin kaba inşaatı bitti. Camiinin tamamlanması için hayırsever vatandaşlardan yardım yapmalarını beklediklerini söyleyen Malazgirt Camilerini Yapma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı H. Tahsin Altın, "Camimiz yaklaşık dört yıldır bitirilemedi. Camimizin alt katını faaliyete geçirdiğimiz için cemaatimiz şimdilik bir zorluk çekmiyor. Artık cemaatimiz ve bizler bir an önce camimizin bitmesini istiyoruz. Camimizin bitmesi için yardımlarınıza çok ihtiyacımız var. Sayın Cumhurbaşkanım siz tüm dünyaya 1071 Malazgirt ruhunu sevdirdiniz. Buradan Malazgirt halkı adına sizin çok değerli makamınızdan, 1071 Kümbet Cami için yardım talep ediyoruz. Demokrasimizin temeli olan camilerimizi her zaman çok önemsediğinizi biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım ve Sayın Başbakanım, camimizin bir an önce faaliyete geçmesi için sizden yardım talep ediyoruz. Şimdiden yapacağınız yardımlar için çok teşekkür ediyoruz. Malazgirt halkı her zaman yayınızdadır ve sizinle gurur duyuyoruz. Allah sizi başımızdan eksik etmesin” dedi.
Malazgirt 1071 Kümbet Camiinin Selçuklu mimarisinin en güzel örneği olduğunu ifade eden camii imamı Nurettin Öznur ise, "Camimiz 1070 metrekare üzerine inşa edildi. Alt katında taziye evi ve Kur’an kursu var. Camimiz Selçuklu mimarisine uygun olarak iki minareli yapıldı. Biz bu camiyi çok zor şartlar altında yapıyoruz. Para sıkıntısı yaşıyoruz. Bizlere bugüne kadar yardım eden ve bundan sonraki aşamalarda da yardımlarını esirgemeyen bütün vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Bu camimizde okunacak Kur’an-ı Kerim’ler, hepsinin ölmüşlerine rahmet olarak gitsin. Caminin tamamlanması için büyük şehirlerde yaşayan Malazgirtli iş adamlarımızın yardımlarını bekliyoruz. Tarihi camimizin bir an önce bitirilip ibadete açılması için hayırsever vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var” diye konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ