Yerel Medya Akademisi final yaptı

Yerel Medya Akademisi final yaptı

Genel 30.06.2025 12:09:12 0
Yerel Medya Akademisi final yaptı
Tarih: 30.06.2025 12:09 Güncelleme: 30.06.2025 12:09
Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti tarafından düzenlenen ve yerel basına nitelikli insan kaynağı kazandırmayı amaçlayan Yerel Medya Akademisi, düzenlenen törenle sona erdi. Genç gazeteci adayları ile yerel medya çalışanlarını buluşturan eğitim programında, katılımcılar hem teorik hem de uygulamalı eğitimlerle donatıldı.
Malatya’da yerel basının güçlendirilmesi ve medya sektörüne donanımlı bireylerin kazandırılması hedefiyle hayata geçirilen Yerel Medya Akademisi, yoğun bir eğitim sürecinin ardından final yaptı. Program boyunca katılımcılara; habercilik, kamera kullanımı, görüntü kurgusu, montaj, basın hukuku, medya etiği, dijital yayıncılık, sosyal medya yönetimi ve röportaj teknikleri gibi pek çok alanda kapsamlı eğitim verildi.
Eğitimler, alanında uzman gazeteciler, akademisyenler ve medya profesyonelleri tarafından gerçekleştirildi. Katılımcılar, aldıkları eğitim sayesinde hem mesleki bilgi ve becerilerini geliştirme hem de pratik deneyim kazanma fırsatı buldu.
Valilik ve Basın İlan Kurumu’ndan destek
Programın final töreni, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Törene Malatya Valiliği, Basın İlan Kurumu, yerel medya temsilcileri, eğitimciler ve kursiyerler katıldı. Katılımcılara sertifikalarının takdim edildiği törende, projeye destek veren kurum temsilcileri de birer konuşma yaptı.
Malatya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç, Yerel Medya Akademisi’nin sektöre donanımlı bireyler kazandırdığını belirterek, "Bu tür çalışmalar, yerel medyamızın gelişimine önemli katkılar sağlıyor. Gençlerimizin sektöre bilinçli bir şekilde adım atması hepimiz için umut verici" dedi.
Basın İlan Kurumu Malatya Şube Müdürü Haşim Poyraz ise Yerel Medya Akademisi’nin Malatya adına örnek bir proje olduğunu vurguladı. Poyraz, "Gelişen medya dünyasında ayakta kalabilmek için sürekli öğrenmeye ve yeniliklere açık olmamız gerekiyor. Bu program da bu anlayışa hizmet ediyor" ifadelerini kullandı.
"Daha da büyüyerek sürecek"
Program sonunda konuşan Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkan Yardımcısı Cem Parlak, projeye emek veren tüm eğitmenlere ve destek sunan kurumlara teşekkür ederek, "Yerel Medya Akademisi, sadece bir eğitim değil, aynı zamanda sektöre bir vizyon kazandırma çabasıdır. Önümüzdeki yıllarda daha da büyüyerek devam etmesi için çalışmalarımız sürecek" diye konuştu.
Tören, kursiyerlere başarı belgelerinin verilmesi, toplu fotoğraf çekimi ve katılımcılar arasında yapılan sohbetlerle sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: yerel medya akademisi final yaptı
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ