Yenilikçi KOBİ'lere KOSGEB'den Büyük Destek: Kacır'dan 2 Yeni Program Açıklaması!

KOBİ'ler İçin Yeni Dönem: 2 Dev Destek Programı Hayata Geçiyor

Van Haberleri 6.01.2025 21:32:00 0
Yenilikçi KOBİ
Tarih: 06.01.2025 21:43 Güncelleme: 06.01.2025 21:32

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB tarafından devreye alınan iki yenilikçi destek programının detaylarını paylaştı. Bakan Kacır, "Büyüme ve Küreselleşme Destekleri Tanıtım Programı"nda, KOBİ'lerin global rekabet gücünü artırmak ve kapasitelerini geliştirmek için başlatılan "Küresel Rekabetçilik Destek Programı" ve "Kapasite Geliştirme Destek Programı" hakkında bilgi verdi. 

Bakan Mehmet Fatih Kacır, 2002 yılından bu yana KOSGEB'in önemli bir evrim geçirdiğini ve 57 bin işletmeye 13,2 milyar liralık destek sağlandığını belirtti. Yapılan yeniliklerle destek programlarının daha etkin hale getirildiğine dikkat çeken Kacır, yeni destek programlarıyla KOBİ'lerin yenilikçi ve rekabetçi ürünler geliştirerek daha fazla küresel pazara açılmasının hedeflendiğini söyledi. 

GİRİŞİMCİLERE DESTEK ARTIYOR

KOSGEB, geçmişte sağlanan desteğin artırılması adına çeşitli girişimsel faaliyetleri genişletiyor. Bakan Kacır, geçtiğimiz yıllarda toplamda 1.064 girişime 1,5 milyar lira destek sağlandığını ve deprem gibi felaketler sonrası işletmelerin ekonomiye kazandırılması için özel programlar geliştirildiğini açıkladı. 

YEŞİL VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM ÖN PLANDA

KOSGEB, yeşil dönüşüm ve dijitalleşme projelerine özel önem veriyor. 866 KOBİ'nin yeşil dönüşüm projelerine 2,1 milyar lira destek sağlanmışken, dijital dönüşüm için de önemli finansman desteği sunuluyor. Bakan Kacır, bu adımların Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında kritik rol oynayacağını vurguladı. 

KAPASİTE VE REKABETÇİLİK ARTIŞI

"Kapasite Geliştirme Destek Programı" ve "Küresel Rekabetçilik Destek Programı", KOBİ'lerin kapasitelerini ve rekabetçiliklerini artırmayı amaçlıyor. Yeni desteklerle KOBİ'lerin üretimden pazarlamaya kadar olan süreçlerini güçlendirmesi ve global pazarda etkin bir şekilde yer alması hedefleniyor. 

KREDİ VE İŞ BİRLİKLERİYLE GÜÇLENİYOR

KOSGEB, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Halk Bankası, Vakıf Bank ve Kredi Garanti Fonu ile iş birliği yapıyor. Bu iş birliğiyle KOBİ'lerin finansmana erişimi kolaylaştırılıyor ve onlara özel kredi imkanları sunuluyor. Ayrıca, Türk Eximbank ve Merkez Bankası da KOBİ'ler için önemli destekler sağlıyor.

İSTİHDAM VE ÜRETİMİ DESTEKLEYEN ADIMLAR

KOSGEB, istihdamı koruma ve üretimi destekleme yönünde önemli programlar başlatıyor. Özellikle konfeksiyon, tekstil, deri ve mobilya sektörlerinde üretimi ve istihdamı koruyacak yeni destekler sağlanıyor. İş gücü düzeyini koruyan KOBİ'lere yönelik maddi destekler de bu kapsamda sunulacak.

Böylece KOSGEB, büyüme ve küreselleşme destekleri ile KOBİ'leri güçlendirerek, Türkiye'nin ekonomik büyümesine katkı sağlamayı sürdürüyor. İş birliği protokolleri çerçevesinde bu desteklerin uygulanması, KOBİ'ler için yeni bir dönem anlamına geliyor.

Kapasite Geliştirme Destek Programı detaylarına buradan ulaşılabilir.

Küresel Rekabetçilik Destek Programı detaylarına buradan ulaşılabilir.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ