Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Yeni İddianame: Savcıyı Tehdit Eden Şüpheliye Dava

Büyükçekmece'de yaşanan "yenidoğan çetesi" olayları kapsamında yürütülen soruşturmada ikinci dalga operasyonunda yakalanan 13 şüpheli hakkında çarpıcı bir iddianame hazırlandı.

Asayiş 11.04.2025 02:25:00 0
Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Yeni İddianame: Savcıyı Tehdit Eden Şüpheliye Dava
Tarih: 11.04.2025 02:34 Güncelleme: 11.04.2025 02:25

Büyükçekmece'de yaşanan "yenidoğan çetesi" olayları kapsamında yürütülen soruşturmada ikinci dalga operasyonunda yakalanan 13 şüpheli hakkında çarpıcı bir iddianame hazırlandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 57 sayfalık iddianamede, özellikle Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin'i tehdit eden Mustafa Kemal Zengin'in örgütle ilişkisi ve suçlamaları dikkat çekiyor.

SAVCIYI TEHDİT EDEN ŞÜPHELİYE DAVA AÇILDI

İddianamede, Mustafa Kemal Zengin’in örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Zengin'in savcıyı makamında tehdit ettiği ve Tuğçe Toptemel'i serbest bırakmak için baskı yaptığı belirtiliyor. HTS kayıtları incelendiğinde, Zengin’in örgütle bağlantılı isimlerle yoğun bir iletişim halinde olduğu ortaya çıktı.

BEBEK ÖLÜMLERİNE KARŞAN İHMALLER ORTAYA ÇIKTI

Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde, bebek ölümlerine yol açan ihmaller de gün yüzüne çıkıyor. Avcılar Hospital’da görevli doktor Zeki Ötünç'ün, Kerem Muhammet Tokluoğlu adlı bebeğin ölümünde gerekli müdahaleyi yapmadığı tespit edildi. Esenyurt Reyap Hastanesi hemşiresi Aslı Alemdağ ise hayatını kaybeden Yünaçtı bebeğin dosyasına başka bir hastanın akciğer grafiğini yüklediği belirlendi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ROLÜ VE USULSÜZ İŞLEMLER

İddianamede, hasta sevklerinde usulsüzlük yaptığı belirlenen Remzi Karaca'nın yanı sıra, TRG Hospitalist Hastanesi’nde tıbbi sekreter olarak çalışan Senanur Ünlü ve Avcılar Hospital’da sekreterlik yapan Gözde Polat'ın da gerçeğe aykırı epikriz düzenlediği ortaya konuldu. Silivri Kolan Hastanesi mesul müdürü Bener Mahmut Mansuroğlu ise hastane bünyesindeki işletmeyi usulsüz bir şekilde kiraladığı gerekçesiyle suçlanıyor.

İSTENEN CEZALAR VE OPERASYONUN BOYUTLARI

İddianamede, şüpheliler hakkında farklı suçlardan değişen oranlarda hapis cezaları talep edildi. Firari şüpheli Serenay Şenkalaycı hakkında "zincirleme şekilde resmi belgede sahtecilik" suçundan 2 yıl 6 aydan 8 yıl 9 aya kadar hapis cezası isteniyor. Bener Mansuroğlu ise “nitelikli dolandırıcılık” ve “örgüte üye olma” suçlarından 12 yıldan 39 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, organize suç örgütü elebaşı olduğu iddia edilen doktor Fırat Sarı ve beraberindeki 16 şüpheli tespit edilmişti. Aralık ayında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 14 şüpheliden oluşan dosya, şimdi Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ana dava dosyasıyla birleştirilecek.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'e Dev Talip! Bonservis Bedeli 150 Milyon Euro


Van Spor

Nesine 2.Lig Yeni Malatyaspor: 0- Arkent Arnavutköy Belediyesi FK: 0


Van Spor

Muş’ta voleybol aday hakem kursu başladı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 1 - Ankaraspor: 2


Van Spor

12 Bingölspor şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor


Van Spor

Uluslararası bocce şampiyonası öncesi Elazığ’a çifte gurur


Van Spor

Yeşilyurtspor-Hacettepe maçını Murat Durgutoğlu yönetecek


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor - Arnavutköy karşılaşmasının hakem kadrosunu açıkladı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Devre arasına kadar en iyi sonuçları almak istiyoruz"


Van Spor

Elazığlı sporcu Emre Kara milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlikte zirveyi sevdi


Van Spor

Erzurum GSİM spor salonlarında tatlı antrenman


Van Spor

Erzurumspor’da gençlere imza attırıldı


Van Spor

Başkan Dal; "Tertemiz bir futbol istiyoruz"


Van Spor

Elazığlı sporculardan su topunda büyük başarı


Van Spor

TFF 3. Lig’de 10. Hafta: Yeşilyurtspor’un rakibi Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Arnavutköy’ü konuk edecek


Van Spor

2025 satranç turnuvası tamamlandı


Van Spor

Geçen yıl Elazığ’ı temsil ettiler, şimdi yeni şampiyonaya hazırlanıyorlar


Van Spor

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Ajax deplasmanında


Van Spor

Elazığspor-Ankaraspor maçı biletleri satışta


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ