Yenidoğan Çetesi Skandalında CHP Liderinden Sert Çağrı: 'Adı Karışan Özel Hastaneler Devletleşsin!

Özgür Özel'den çarpıcı çağrı: "Özel hastaneler kamulaştırılsın"

Politika 19.10.2024 19:09:00 0
Yenidoğan Çetesi Skandalında CHP Liderinden Sert Çağrı:
Tarih: 19.10.2024 19:16

Yenidoğan çetesi olarak bilinen suç örgütü ile sarsılan Türkiye gündeminde, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den radikal bir öneri geldi. Bebeklerin ölümüyle sonuçlanan vahim olaylar zinciri üzerine, Özel, söz konusu olaylara karışan özel hastanelerin devlet tarafından kamulaştırılması gerektiğini dile getirdi.

YENİDOĞAN ÇETESİ OLAYLARI TOPLUMU SARSARKEN CHP'DEN KAMULAŞTIRMA TEKLİFİ

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Özgür Özel, 12 masum bebeğin hayatını kaybettiği, sağlıklı bebeklerin gerekli olmadan entübe edilerek ailelerin ve SGK'yı milyonlarca lira zarara uğratan skandal olaylar zincirine ilişkin radikal bir öneri sundu. Ankara Hasanoğlan'da düzenlenen Eğitim Zirvesi'nde konuşan Özel, adli soruşturma süren ve CHP Beylikdüzü Meclis Üyesi Ahmet Atilla Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu şüpheliler listesine giren bu çeteye yönelik özel hastanelerin kamulaştırılması gerektiğini belirtti.

ÖZEL: “HODRİ MEYDAN”

Özel, "Getirin, Meclis eliyle o hastanelerin hepsini bir gecede kamulaştıralım. Özel hastaneymiş, bu işe karışan o özel hastanelerin tamamının bugün ruhsatları askıya alınmalı. O hastanelere devlet eliyle direkt kayyum atanmalı, yasal düzenleme salı günü Meclis'ten oy birliğiyle geçirilmelidir, hodri meydan." dedi.

“PARTİDE TUTAN NAMUSSUZDUR”

Özel, partisinden herhangi birisinin bu olaylarla en ufak bir ilişkisi bulunuyorsa, bu kişinin partide barındırılmasının kabul edilemez olduğuna da vurgu yaptı. Özel, "Şüpheliler arasında CHP'li belediye meclis üyesi olduğu yönünde haberler yapılıyor. Bu işin içinde değil, 10 kilometre kenarında bir CHP'li varsa onu partide tutan namussuzdur." ifadelerini kullandı. Olay sonrası toplumda yaratılan infial ve endişe göz önünde bulundurulduğunda, Özel'in bu tutumu parti içi disiplinin de bir göstergesi olarak yorumlanabilir.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem