Yeniden Refah Partisi İl Divan Toplantısı'na yoğun katılım

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanlığı tarafından gerçekleşen İl Divan Toplantısı programı, yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Van Haberleri 2.01.2024 11:42:00 0
Yeniden Refah Partisi İl Divan Toplantısı
Tarih: 02.01.2024 11:44 Güncelleme: 02.01.2024 16:47

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanlığı Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesinde İl Divan Toplantısını yaptı.

Divan Toplantısı’na Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Gül,  İl Koordinatörü Sadık Çat, İl Başkanı Nayif Şabu, İl Başkan Yardımcıları, İl Kadın Kolları, İl Gençlik Kolları,  İlçe Başkanları ve çok sayıda parti üyeleri katıldı.

İl Koordinatörü Sadık Çay Başkanlığında seçilen Divan'ın kâtip üyeliklerini ise Salih Taşdemir, Murat Ergin ve Cahit Sarım yaptı.

Gündem maddelerinin açıklanmasından sonra İstiklal Marşı okundu.

Programın açılış konuşmasını yapan Van İl Başkanı Naif Şabu, “Milli Görüş hareketi olarak, her zaman doğruya doğru, yanlışa ise yanlış demişizdir. Rahmetli Erbakan hocamızın emaneti olan Yeniden Refah Partisi her geçen gün dalga, dalga büyüyor” dedi.

"Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan hayat pahallılığı artık çekilemez hale geldi” diyen Başkan Şabu, Cumhurbaşkanının söylediği “Biz enflasyona karşıyız” sözlerine dikkat çekti.

ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK SORUNU HAYAT PAHALLIĞI”

Başkan Şabu şu şekilde konuştu:

Hayat pahallığı tüm insanların günlük yaşamlarını etkileyen büyük sorun haline geldi. Cumhurbaşkanımızın söylediği ve belirlediği kararlara hükümet uyum göstermiyor. Enflasyonun yüzde 20’lerden yüzde 70’lere varan büyük  bir oranla hayatı felç etti. Çalışan ve emekli vatandaşlarımız hortlayan enflasyon karşısında adeta can çekişiyor. 1970’ten bu güne kadar tüm hükümetler enflasyon canavarı deyip bu işten sıyrılmaya çalışıyordu. Bu bahanelerin arkasına sığınan kim varsa milletimiz tarafından büyük tokat yedi. Şimdi de mevcut hükümet enflasyon canavarının yanında bir canavar daha doğurdu. Buda faiz canavarıdır.

“FAİZ ORANLARI ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR”

Faize karşıyım diyen Cumhurbaşkanımızın hükümet politikasında maalesef faizler yüzde 50’yi zorladığını görüyoruz.  Cumhurbaşkanımıza uyum göstermeyen hükümet sürekli olarak muhalefet yapmaktadır. Kimin iktidar, kimin muhalefet olduğunu anlamış değiliz.

“ARTIK KAYYUMLARA DUR DEMELİYİZ”

Önümüzdeki 2024 yerel seçimleri şimdiden çok iyi analiz etmemiz gerekiyor.Tüm gerçekleri insanlara haykırmak zorundayız.  Memleketimiz son 10 yıldır kayyumlarla yönetiliyor. Milletin iradesi yok sayılıyor. Halkımızın temsiliyeti iki parti arasında heder edilmektedir. Buna daha fazla müsamaha göstermemeliyiz. Kurtuluş için önümüzdeki seçimde kararımızı vermenin zamanı gelmiştir.

“TEK ÇARE YENİDEN REFAH PARTİSİDİR”

Bunca zorluklarla boğuşan millet umudunu yitirmemelidir. Çare Milli Görüş’ün yuvası olan Yeniden Refah Partisi’dir.  İman varsa imkânda var. O halde imanımız var, çarede sizlersiniz. Millet yıllar önce olduğu gibi bugünde yuvasına gelerek davasına sahip çıkacağına inancım tamdır.

Daha sonra konuşan Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Gül ise, “Yaptığımız salon programlarında gün gelecek meydanlara sığmayacağız. Milli Görüş’ün iktidara yürüyen ayak sesleri gümbür, gümbür geliyor. Kimse bizi görmezden gelemez, bizleri yok sayamazlar. Güneş balçıkla sıvanmaz. Genel Başkanımız Fatih Erbakan liderliğinde iktidar manzeti haline gelen bir parti durumundayız. Rahmetli hocamız yola çıkarken önce ahlak ve maneviyat diyerek, paylaşımda adalet, yargıda adalet diyerek başlatmış olduğu siyasi hareket, hakkın ve doğruluğun her zaman yanında olmuştur. Bizler siyaseti ticaret için değil, ahiret için yapıyoruz. Bu şiarda yola çıktığımız ve yanımızda olan daha sonrasında olacak tüm dava arkadaşlarımı selamlıyorum. Bizlerin mücadelesi hak ve batıl mücadelesidir” dedi.

Ardında tüm ilçe başkanları kendi teşkilat ve çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yaptı. Faaliyetler tek, tek anlatıldıktan sonra program soru cevap şeklinde devam etti. Hem ülke genelinde, hem de, yerel gündem de önemli konular üzerinde istişareler yapıldı.

Haber Kaynak : Van Bölge Gazetesi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ