Tarih: 29.08.2024 20:25

Yeni İpek Yolu'nun Kalbi İstanbul'da Atacak: Türkiye, Kalkınma Yolu Bakanlar Konseyi'ne Ev Sahipliği Yapıyor

Facebook Twitter Linked-in

İSTANBUL'DA TARİHİ TOPLANTI

Türkiye, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'dan bakanların bir araya geldiği, 'Yeni İpek Yolu' olarak adlandırılan Kalkınma Yolu Projesi'nin ilk Bakanlar Konseyi Toplantısı, İstanbul'da düzenlendi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu önemli açıklamalarda bulundu.

"KAZAN-KAZAN" DÖNEMİ

Bakanlık görevininde olan Abdulkadir Uraloğlu, modern ekonominin özelliği olan uluslararası üretim ve ticaretin boyutlarına dikkat çekerek, günümüz ekonomisinin kapalı kapılar ardında yürüyemeyeceğini ve kazan-kazan ilkesine dayalı işbirliğinin önemini vurguladı.

“PROJEYİ BİRLİKTE DEĞERLENDİRDİK”

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, 4 ülkenin ekonomik ve sosyo-kültürel geleceğine katkı sağlamak için bu projede bir araya geldiklerini belirtti ve dış ticaret ile ulaşım olanaklarının önemine işaret etti. Ayrıca, Nisan 2024'te Irak'a gerçekleştirilen resmi ziyaret sırasında imzalanan Mutabakat Zaptı ve Bakanlar Konseyi kuruluş kararından bahsetti.

ATILACAK ADIMLAR BELİRLENDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, taşımacılığı hızlandırmak ve ulaştırma koridoruna katkı sağlamak için belirlenen adımlara değindi ve Bakanlar Konseyinin yönetim ve işleyişi hakkında yapılan tartışmaların sonuçlarından bahsetti.

KÜRESEL TEDARİK ZİNCİRİNİ RAHATLATACAK

Kalkınma Yolu Projesi'nin bölge ve dünya için önemine dikkat çeken Bakan Uraloğlu, projenin sadece ulaştırma değil, geniş kapsamlı bir refah ve istikrar artırımı sağlayacak bir proje olarak tasarlandığını aktardı.

BÖLGESEL SAVAŞLAR MALİYETLERİ ARTIRIYOR

Rusya-Ukrayna savaşı ve İsrail-Filistin çatışmalarının lojistik haritalar üzerinde etkilerine değinen Uraloğlu, mevcut durumun yarattığı ek maliyetlerin Kalkınma Yolu Projesi ile düşeceğini öngördü.

KUZEY-GÜNEY YÖNÜNDE DE BAĞLAYACAK

Bakan Uraloğlu, Kalkınma Yolu'nun Doğu-Batı koridorlarını Kuzey-Güney yönünde de bağlayacağını belirterek, projenin küresel ticarete ve bölgenin kalkınmasına yapacağı katkıları anlattı. Katılımcı ülkeler ve bölge adına Bakanlar Konseyi'ne olan inancını ifade ederek, projenin hayırlı olmasını diledi ve katkıda bulunanlara teşekkür etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —