Yeni Bitlis Valisi Ahmet Karakaya Kimdir? Hikayesi ve Kariyer Yolculuğu

Bitlis'in Yeni Valisi Ahmet Karakaya: Hikayesi ve Kariyer Yolculuğu

Genel 19.09.2024 11:09:00 0
Yeni Bitlis Valisi Ahmet Karakaya Kimdir? Hikayesi ve Kariyer Yolculuğu
Tarih: 19.09.2024 11:11 Güncelleme: 13.10.2024 21:19

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan son Valiler Kararnamesi Resmi Gazete'nin 19 Eylül 2024 sayısında yayımlandı. Bu kararname kapsamında, 16 ilin valisi değişirken, 12 ilin valisi vali-mülkiye başmüfettişliği pozisyonuna getirildi. Değişiklikler kapsamında Bitlis'e yeni atanan Vali Ahmet Karakaya oldu. Peki, Ahmet Karakaya kimdir? İşte yeni Bitlis Valisi'nin biyografisi…

AHMET KARAKAYA KİMDİR?

Ahmet Karakaya, 1977 yılında Kastamonu-Taşköprü'de dünyaya geldi. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olduktan sonra, 2000 yılında Mülki İdare Amirliği'ne kaymakam adayı olarak atandı. İngilizce eğitimi ve mesleki tecrübe kazanmak için 2002 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından İngiltere'nin Exeter Üniversitesine gönderildi ve 2009 yılında yine İngiltere'deki Portsmouth Üniversitesinde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Kariyeri boyunca çeşitli il ve ilçelerde kaymakam olarak görev yapmış olan Karakaya, vali yardımcılığı ve kaymakamlık pozisyonlarında bulunmuştur. 20 Ağustos 2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İstanbul Sancaktepe Kaymakamlığı'na atanmıştır. En son yapılan değişiklikle Bitlis Valiliği görevine getirilen Ahmet Karakaya, 1. Sınıf Mülki İdare Amirliği unvanına sahiptir, evli ve üç çocuk babasıdır.

19 Eylül 2024 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete'de yer alan Valiler Kararnamesi ile Ahmet Karakaya'nın Bitlis Valisi olarak atandığı duyuruldu.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem