Yeni Ek Acil Servis Binasının Temeli Atıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Ek Acil Binası temel atma törenine gerçekleştirildi.

Van Haberleri 21.10.2022 14:32:00 0
Yeni Ek Acil Servis Binasının Temeli Atıldı
Tarih: 21.10.2022 14:32

VANGÖLÜ TV ÖZEL

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Ek Acil Binası temel atma töreni gerçekleştirildi. Açılışa Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Ak Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, Abdullahat Arvas, YYÜ Rektörü Prof.Dr. Hamdullah Şevli yanı sıra üniversite yönetiminden çok sayıda kişi katıldı.

 “BİZ VAN'I GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”

Açılışın hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı ise şu şekilde konuştu:

 Memleket Van’ımıza, Vanlı hemşerilerimize Van Yüzüncü Yıl Üniversitemize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah bu tıp fakültesine değer kazandıracak insanlar. Daha çok şifa dağıtacak çok kıymetli bir hizmeti yerine getirecektir. Ona canı gönülden kalpten inanıyorum. Van’a değer katacak. Önemli, kıymetli bir yatırım. Dolayısıyla bunu emeği geçen, geçecek olanlara da teşekkür ediyorum. İnşaatın. Bu zamana kadar bu işi getiren mühendisin de mimarına, ustasından işçisine hepsine çok çok çok teşekkür ediyorum. İnşaatı tamamlayacak olan mühendis, mimar, usta, işçi, çalışanlara kazasız, belasız hayırlı işler diliyorum. Allah kaza vermesin. Şunu ifade etmek istiyorum. Van'da bir uyum, iş birliği halinde. Biz Van'ı geleceğe hazırlıyoruz aslında. Hem gündelik problemlerini çözmeye çalışıyoruz. Hem de şehri gelecek kuşaklara hazırlamaya çalışıyoruz.

Türkiye her alanda ilerlerken yücelirken biz Van'a da ayak uydurmaya çalışıyoruz. O anlamda eğitimden sağlığa, spordan, sosyal politikalara, kültür turizmden ulaşıma, iletişimden enerji sektörüne, çevreden tarımsal altyapıya, hayata ve yaşama dair. Van'ı güzelleştirmek problemleri çözebilmek şehrin imarını inşasını gerçekleştirebilmek. Vanlı hemşerilerimizin huzur, esenlik, refahlarını gerçekleştirmek için buradaki ekip arkadaşlarımızla beraber, milletvekillerimiz, üniversite. İş dünyamız, esnafımız, basınımız, kadınıyla, erkeğiyle canla başla çalışıyoruz. İnşallah çok güzel işler yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Mühim olan gelecek kuşaklar için bizim ne yaptığımız, gelecek. Yönelik de çok güzel işler yapıyoruz. Bunları saymak istemiyorum. İnşallah Van'ın ufku, bahtı önü açık. Güzel işler oluyor. Olmaya da devam edecek. Biz birliğimizi, beraberliğimizi, uyumumuzu sağladıktan sonra tekrar Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi. Bölgemizin bir yıldızı, güneşi. Bu zamana kadar da burada bir sürü akademisyenimiz, idari teknik personelimiz, Vanlı hemşerilerimizin desteğiyle beraber tabiri caizse kendi küllerinden kendini inşa eden, yapan, kendi kendine yapan bir üniversite gibi emeği. Geçen bütün akademisyenleri, idari, teknik personele herkese çok çok çok teşekkür ediyorum. Bu ve buna benzer güzel yatırımların Van'ımıza, Vanlı hemşerilerimizin, Türkiye'mize, üniversitemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hep böyle güzel. Günlerde bir araya gelmek dileğiyle hepinize sevgi, saygı, hürmetlerimi sunuyorum.

“GÜNLÜK 800-1000 ARASI HASTA BAŞVURMAKTADIR”

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezinin bölgeye hitap ettiğini söyleyen YYÜ Rektörü Prof.Dr. Hamdullah Şevli şunları söyledi:

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi; yaklaşık 2.904.541 (2021) nüfusa sahip Van, Muş, Bitlis, Hakkâri, Ağrı, Iğdır İllerimize hizmet veren ve Sağlık Bakanlığı 3. Basamak A.1 statüsündeki tek Üniversite Hastanesidir.

Hastanemiz, günlük yaklaşık olarak 3500 poliklinik hasta muayenesi, 1000 acil servis hasta muayenesi ve 80-100 kadar da nitelikli ameliyat (A Grubu) hizmetleri ile 2. Sağlık Hizmet Bölgesi’nde tanı konulması güç ve yönetimi zor olan tüm vakalara hizmet vermektedir. Hastanemiz, yoğun bakım ünitesi ve servisler dâhil toplamda 400 yatak olarak tasarlanmış olmasına rağmen artan talepleri karşılamak üzere 662 yatak kapasitesine çıkarılmıştır. Sağlık Bakanlığımızın hastaneler için belirlediği standartlar dikkate alındığında mevcut yatak sayısıyla 105.000 m2'lik bir alanda hizmet vermesi gerekirken, tüm bu hizmetleri 55.000 m2'lik bir alanda gayretle sunmaya çalışmaktadır.

Erişkin acil ve çocuk acil servisi hizmetleri 1000 m²'lik alanda sunulmaktadır. Acil servisine (erişkin ve çocuk) toplamda günlük 800-1000 arası hasta başvurmaktadır. Erişkin ve çocuk acil servislerinin aynı alanda olması, çok ciddi problemlere ve yoğunluğa sebep olmaktadır. Acil servisimiz, 3. basamak acil servisi olarak hizmet vermektedir. Bu nedenle hizmet bölgesi kapsamında multiple (çoklu) travmalı hastalara müdahale etmek durumundadır. Ancak tıp merkezimizde travmalı hastalara müdahale edilecek uygun bir travma odası bulunmamaktadır. Travmalı hastalara 2 yataklı resüsitasyon (durmuş olan kalbin yeniden çalışarak işlevini yerine getirmesi için yapılan eylemlerin geneli) odasında bakılmaktadır. Travmalı hasta sayısı fazla olduğunda ciddi karmaşa ve problemler yaşanmaktadır. Durumu kritik olan diğer hastalara da resüsitasyon odasında bakıldığından, travma hastalarıyla eş zamanlı müdahalede bulunulması gereken vakalarda yine ciddi problem yaşanmaktadır. Resüsitasyon ihtiyacı olan hastalar için gerekli standardizasyon sağlanamamaktadır.

Çeşitli güçlüklere rağmen, Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi özverili öğretim üyeleri ve diğer sağlık çalışanlarıyla bölgemize yıllardır hizmet vermektedir. Tıbbi alt yapısıyla ve hizmet kalitesiyle birinci önceliği, halkımızın beklenti ve memnuniyetini en üst düzeyde tutmak olan Tıp Merkezimiz, hızla yenilenen sağlık sektöründeki teknolojiyi takip etmekte ve bu doğrultuda yenileme çalışmalarını devam ettirmektedir.

“İL DIŞI SEVKLERLE MAĞDUR ETMEDEN ONLARA SON TEKNOLOJİK İMKÂNLARLA TEDAVİ HİZMETİ SUNMAK HEDEFİNDEYİZ”

Hastanemizi ileri seviye girişimsel işlemler ve ameliyatların yapıldığı bir merkez haline getirerek hastalarımızı il dışı sevklerle mağdur etmeden onlara son teknolojik imkânlarla tedavi hizmeti sunmak hedefindeyiz. Bu imkânlar sayesinde hastalarımıza ve doktorlarımıza daha fazla konfor sağlamayı amaçlamaktayız. Hastalarımızın daha modern şartlarda tedavi görebilmeleri için teknolojik tüm imkânları hastanemize kazandırmak en temel görevimiz. Yeni yapılacak olan ek acil binamız, 13.968,62 m2 alana kurulacak olup 9 tane ameliyathane, kadın-erkek asepsi ile çocuk ve yeni doğan yoğun bakım ünitelerine sahip olacaktır. Ayrıca doğumhane, yetişkin ve çocuk acil; bt, ultrason, röntgen gibi alanlar da yeni acil binamızda mevcut olacaktır.

Bu doğrultuda; halkımıza, şehrimize ve bölgemize büyük katkıları olacağına inandığım bu Tıp Merkezi Ek Acil Binası’nın temel atma törenine katılımınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.

Kaynak: Vangölü TV


Haber Kaynak : Van Bölge Gazetesi
Anahtar Kelimeler: Servis Binasının Temeli Atıldı
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem