Yengesi secde eder halde enkazdan çıkarıldı

Yengesi secde eder halde enkazdan çıkarıldı

Asayiş 20.02.2023 12:02:00 0
Yengesi secde eder halde enkazdan çıkarıldı
Tarih: 20.02.2023 12:02 Güncelleme: 20.02.2023 12:51

Depremde 7 yakınını kaybeden AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın yengesi enkazdan secde eder halede çıkarıldı.

Yengesinin secde eder halde, seccadesi ile enkazdan çıkarıldığını belirten Milletvekili Erdoğan, kendisine ait vinci ve malzemeleri ses veren yeğenin ve ses alınamayan yengesinin bulunduğu enkaz yerine 3-4 kişinin sesinin alındığı komşu enkaza göndererek, çok ağır bir karar vermek zorunda kaldığını ifade etti.

Depremin hemen ardından Gaziantep’in İslahiye ilçesinde afet koordinatör milletvekili olarak görevlendirilen Mehmet Erdoğan, kardeşinin ve yeğenlerinin yaşadığı Adıyaman’ın Besni ilçesinden aldığı acı bir haberle sarsıldı. Hemen kendisine ait vinç, bir işadamı arkadaşına ait 2 vinç olmak üzere ayarladığı 3 vinci hemen bölgeye yönlendirdi. Kendisi de hemen bölgeye geçen Milletvekili Erdoğan, çok ağır bir karar vererek, kendisine ait vinci ses alınan yeğeni ve ses alınamayan yengesinin bulunduğu binanın enkazı yerine hemen yanında bulunan ve 3-4 kişinin ses verdiği enkaza yönlendirdi. Diğer yakınları ile birlikte komşu enkazda arama kurtarma çalışmalarına katılan Erdoğan’ın depremin ardından geçen dördüncü günün ikindi vaktinde yengesinin cansız bedenine ulaşıldı.

’’Yengesi secde eder halde, seccadesi ile birlikte çıkarıldı’’
Yengesi Nigar Erdoğan’ın cenazesine ulaşıldığı haberi ile sarsılan Milletvekili Erdoğan, yengesinin secde eder şekilde, seccadesi ile birlikte çıkarıldığını öğrendi. Erdoğan daha sonra ses alınan yeğeni Yunus Emre Erdoğan ile diğer 5 yakının da cenazeleri çıkarıldığı haberini aldı.

Yunus Emre’den geriye deprem tarihini gösteren resim kaldı
Milletvekili Erdoğan’ın yeğeni Yunus Emre’den geriye ise Fenerbahçe forması ile çekildiği, parmakları ile 6 sayısını işaret eden resmi geriye kaldı. 6-0’lık Fenerbahçe Galatasaray maçına atıfta bulunduğu öğrenilen Yunus Emre’nin işaret ettiği rakam depremin meydana geldiği 6 Şubat tarihi olarak da yorumlandı.

’’Vinci yeğenimin bulunduğu binaya değil komşu enkaza gönderdim’’
Depremden sonra Milletvekili Erdoğan, arama kurtarma çalışmalarında kendisi için çok ağır kararlar aldığını belirterek, ‘’Depremde yengem, çocuğu ve yeğenlerim olmak üzere toplam 7 kişiyi kaybettik. Enkaz altında erkek kardeşimin eşi ve oğlu enkaz altında kaldılar. Hepsinden enkaz altından sesler geliyordu. Yeğenimin de enkaz altından sesi geliyordu. Ben ve bir arkadaşım bölgeye vinç gönderdi. Bu vinçleri, kardeşimin ve üniversite öğrencisi yeğenimin bulunduğu binanın enkazına değil de, diğer enkazlara yönlendirdi. Yengem dördüncü gün ikindiden sonra enkazdan vefat etmiş halde çıkarıldı. Öncesinden müdahale edemedik. Seccade üzerindeydi, seccadesiyle çıkardık. Secdede vefat etmiş. Yeğenim de enkaz altından vefat etmiş şekilde, çıkardık, defnettik. Çok ağır ve zor bir karar aldım. Vinçleri öncelikli diğer enkazlara yönlendirdik. Çünkü enkaz altındaki herkes bizim canımızdı. Kimseye ayrıcalık tanınmadı. Yeğenimden ses almamıza rağmen daha çok sesin geldiği, teknik açıdan daha acil ve öncelikli olan enkazlara vinçleri yönlendirdik’’ dedi.

İddialara sert cevap
Deprem sonrasında milletvekili, siyasetçi ve protokolün yakınlarına kurtarmada öncelik tanındığı yönündeki iddialara de sert cevap veren Milletvekili Erdoğan, öncelikli tercihi yakınlarından değil vatandaşlardan yana yaptıklarını kaydetti. Sürecin siyaset değil birlik ve beraberlik dönemi olduğunu anlatan Erdoğan, ‘’Birilerininin maniplasyonları bizi en çok üzen şey oldu. Bu kadar gayret varken bizlerin hepsi şehitler vermişken, ben ailemden 7 kişiyi şehit verirken, bitişik enkazdaki kurtarma çalışmasına müsaade ettim, ben de gittim, o enkazda çalıştım ama öbür tarafta yeğenimi şehit verdim. Öncelik tanımadım yeğenime. Oradaki tercihimi, komşudan yana kullandım. Bizzat ben Gaziantep milletvekili olarak bunu yaptım. Birileri çıkıp, ’şunların, bunların falan yakınları kurtarıldı’ diyor. Hayır öyle bir şey olmadı. Tam tersi, biz yakınlarımız ile vatandaşlarımız arasındaki tercihi, vatandaşlarımızdan, kardeşlerimizden yana yaptık. Çünkü o vefat eden her insan bizim, çocuğumuz, kardeşimiz. Hepsi bizim evladımız. Biz tamamının çocukları, kardeşleriyiz, tek yüreğiz. Onun için birilerine o cevabı veriyor. Benim tavsiyem, bu maniplasyonlara, dezenformasyonlara girmesinler. Bu ortam siyaset ortamı değil. Şuanda seçim ortamı da yok’’ şeklinde konuştu

’’Acılarımızı erteledik’’
Milletvekili Erdoğan, siyasetçilerin ve bürokratların kendi acılarını bölge normale dönene kadar ertelediklerini belirterek, ‘’ Biz yaralarımızı saracağız. Acılarımızı ve taziyeleri bile erteledik. Acılarımızı sonraya bıraktık. Topyekün, her yeri önce imar edeceğiz, insanlarımızı yerleştireceğiz. Türkiye ve bölge normale dönecek. Bunu da çok sürdürmeyeceğiz, en kısa sürede yapacağız inşallah’’ diye konuştu.

YENGESİ SECDE EDER HALDE ÇIKARILDI TIKLA İZLE

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeşilay Türkiye Rafting Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışları başladı


Van Spor

Kars 36 Spor U16 Takımı Türkiye Şampiyonası için Bingöl yolunda


Van Spor

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ