Yazar Halit Ertuğrul: “çocukları onure edin ki onlar da başarmaya çalışsınlar”

Yazar Halit Ertuğrul: “çocukları onure edin ki onlar da başarmaya çalışsınlar”

Van Haberleri 28.12.2023 16:55:00 0
Yazar Halit Ertuğrul: “çocukları onure edin ki onlar da başarmaya çalışsınlar”
Tarih: 28.12.2023 16:55 Güncelleme: 28.12.2023 20:21

Akademisyen-Yazar Prof. Dr. Halit Ertuğrul, bir öğretmenin en güzel hediyesinin makam mevki sahibi olmuş öğrencileriyle bir araya gelmesi olduğunu belirterek, “Asla önyargılı olmayın, çocukları onure edin ki onlar da başarmaya çalışsınlar” dedi.
İpekyolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Berivan Kültür ve Sanat Merkezinde sabah ve öğleden sonra iki seans şeklinde verilen konferansta, yazar Prof. Dr. Halit Ertuğrul geçmişte yaşadıklarını anlatarak gönüllere dokundu. Halit Ertuğrul, “Gönüllere girmeden, kafalara giremezsin” adlı konferansta öğretmenlere kendi hayatındaki tecrübelere dayanarak öğütlerde bulundu. 44 yıllık eğitimci, yazar ve bir baba olan Halit Ertuğrul, kaybedilen öğrencilerin dokunulmayanlar olduklarını belirterek, “Dersteki öğrenciler sizlerin kamera kayıtlarınızdır. Bir öğrencinin kafasına girmeden önce gönlüne girmeniz lazım. Sevginiz sihirli bir değnektir, buna inanın” dedi.
Bir öğretmenin en güzel hediyesinin makam mevki sahibi olmuş öğrencileri ile bir araya gelmesi olduğunu ifade eden Ertuğrul, çocukların her zaman eksik ya da hata yapabileceğini, öğretmenler olarak öğrencileri başarmaya inandırmaları gerektiklerini söyledi. Kendi derslerinden örnekler vererek öğretmenleri motive eden Halit Ertuğrul, “Bir insanı kazanmak için en aykırı olanından başlayın kucaklamaya, kolaylaştırın zorlaştırmayın, asla önyargılı olmayın, çocukları onure edin ki onlar da başarmaya çalışsınlar” diye konuştu.
Öğleden sonra 13.30 seansında da kadınlara yönelik “Aile ve çocuk eğitimi” adlı konferansta konuşan Ertuğrul, “En mutlu insan, en huzurlu insan, en güvenilir insan, en erdemli insan varlık sebebini keşfeden insandır. Yaptığımız bilimsel çalışmalarda çocukların psikolojik yapıları evde anne baba sevgisiyle oluşur. Oturun eşinizle çocuklarınıza nasıl davranacağınıza karar verin. Biriniz evet, biriniz hayır demeyin. Her şeye birlikte karar verin. Evetleriniz beraber, hayırlarınız beraber olsun. Anne babayla birlikte omuz omuza verip çocuğun dünyasında kural oluşturursanız, çocukta da gerçek bir karakter oluşur” ifadelerini kullandı.
Halit Ertuğrul, bugün İpekyolu’nda 8 bin 951. konferansını vermiş olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, davetleri için İpekyolu Belediyesine teşekkürlerini bildirdi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ