Yayıncı Jahrein Skandal Sözler Sonrası Gözaltında!

Ünlü Yayıncı Jahrein Gözaltında: Müstehcenlik Suçlamasıyla Karşı Karşıya

Asayiş 13.09.2024 00:58:00 0
Yayıncı Jahrein Skandal Sözler Sonrası Gözaltında!
Tarih: 13.09.2024 01:01

Antalya Emniyet Müdürlüğü, popüler Twitch yayıncısı Jahrein olarak tanınan Ahmet Sonuç'un müstehcenlik suçundan gözaltına alındığını bildirdi. Jahrein'in platformda gerçekleştirdiği bir yayında eşinin kız kardeşi hakkında söylediği iddia edilen yorumlar, toplumun ahlak anlayışına aykırı bulunarak tepki toplamıştı.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMA YAPTI

Antalya Emniyet Müdürlüğü, internet üzerinden yayılan müstehcen içeriklerle ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, Jahrein'in müstehcenlik suçlamasıyla gözaltına alındığı ifade edildi. Sosyal medya hesapları ve bazı basın organlarında yer alan haberlerin ardından, yetkililer konuyla ilgili resmi bir bilgilendirme yapma gereği duydu.

SİBER SUÇLARLA MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ DEVREDE

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü soruşturmada, incelenen konuşmaların ve yayınların toplumun genel ahlak anlayışına uygun olmadığı tespit edildi. Jahrein'in yanı sıra "Rockerpuck_Evil" ve "Pungent 666" rumuzlarını kullanan başka bir kişinin de benzer konuşmalar yaptığı ve her iki şahsın da Türk Ceza Kanunu'nun 226. maddesinde belirtilen müstehcenlik suçundan gözaltına alındıkları kaydedildi.

YASAL İŞLEMLER BAŞLATILDI

Gözaltına alınan şahısların ilerleyen süreçte ne tür bir yasal süreçle karşı karşıya kalacakları ve Twitch platformunda yayın yapmaya devam edip edemeyeceği ile ilgili detaylar kamuoyuyla paylaşıldı. Emniyet Müdürlüğü, kamuoyunu bilgilendirirken, soruşturmanın hassasiyetle sürdürüleceğini ve konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

AHMET SONUÇ KİMDİR?

Ahmet Sonuç, 1988 yılında doğdu ve eğitimini Türkiye'den sonra Almanya'da sürdürdü. İnternet kariyerine YouTube ile başlayan Ahmet Sonuç, daha sonra Twitch platformunda yayıncı olarak adını duyurdu ve 2018 yılında en iyi yayıncı ödülünü kazandı. Sıklıkla sohbet ve oyun temalı içerikler üreten Jahrein, politik konularda yaptığı yorumlarla da gündeme gelmiştir.

Twitch yayıncısı Jahrein hakkındaki gelişmeler kamuoyuyla paylaşılmaya devam edecek.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem