Yavuz Ağıralioğlu, İyi Parti'den istifa etti

İyi Parti'de Millet İttifakı ve Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sözleri sonrası muhalif çevrelerde hedef haline gelen İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Politika 28.03.2023 21:27:00 0
Yavuz Ağıralioğlu, İyi Parti
Tarih: 28.03.2023 21:32 Güncelleme: 28.03.2023 21:44

İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, geçtiğimiz günlerde Millet İttifakı'nda yaşanan krizle ilgili zehir zemberek açıklamalarda bulunmuştu.

Millet İttifakı ve Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini tek tek sıralayan Ağıralioğlu, "Çocuk katilini övenle kazanmaktansa kaybedelim, Kemal Bey'in adaylığında mutabakatın ihlal edilmesine itiraz ediyorum. Ben adaylık sürecinden bütün usulsüzlükleri reddediyorum." diyerek CHP'nin HDP ile olan yakınlaşmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Altılı masaya ve Kılıçdaroğlu'na verdi veriştirdi
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e pusu kurulduğunu belirten Ağıralioğlu'nun "Akşener masada dayatmayla karşı karşıya kaldı. Bize pusu kurulmasından rahatsızız. Sırf kaybetme endişesi duyuluyor diye bize küfredilmesinden rahatsızız." ifadeleri de ayrıca dikkat çekti.

Milletvekilliği adaylığı için başvuruda bulunmadı
Yavuz Ağıralioğlu, daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Malum ve haklı itirazlarım sebebiyle de partimize 28. dönem milletvekili adaylık müracaatında bulunmadım. Gelen telefonlardan anlıyorum ki kızgın, kırgın, üzgün, hırpalanmış ve kahırlı bir şekilde oy verilecek. Ben kendi adıma bu vebale ortak olmayacağım" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini açıkladı
Bu durumun üzerine Hürriyet'ten Abdülkadir Selvi'ye konuşan Ağıralioğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini paylaştı.

Yaşananlardan sonra İyi Parti cephesindeki sessizlik bozuldu.

İyi Parti'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Sevilay Yılman, Habertürk ekranlarında Mehmet Akif Ersoy'un sunduğu Ana Haber'de aldığı bir kulis bilgisini paylaştı.

Yılman'ın İyi Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu'na dayandırdığı bilgiye göre Ağıralioğlu'nun yarın Meral Akşener'den bir randevu talep ettiği aktarıldı.

Canlı yayında paylaşıldı: İstifa edecek
Tam da bu esnada Yavuz Ağıralioğlu, sunucu Mehmet Akif Ersoy'a bir mesaj gönderdi.

Ağıralioğlu, Ersoy'a mesaj atarak yarın İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le görüşeceğini ve istifa edeceğini açıkladı.

Ağıralioğlu ayrıca yarın bir basın toplantısı da düzenleyeceğini duyurdu.

İyi Parti'den açıklama geldi: Herhangi bir görüşme gerçekleşmeyecek
Öte yandan İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Meral Akşener ile görüşeceği ve partiden istifa edeceği yönündeki haberler üzerine ANKA'ya açıklama yaptı.

Zorlu, “İstifa müessesi kişinin tek taraflı bir karar verme usulüdür. Böyle bir düşünce ve tutumun ifadesidir. Dolayısıyla Sayın Genel Başkanımızla bu kapsamda bir görüşme yapılması düşüncesi de anlam ve önemini yitirmiştir. Herhangi bir görüşme gerçekleşmeyecektir.” dedi.

İstifa dilekçesini paylaştı
İyi Parti'nin açıklamasının ardından Yavuz Ağıralioğlu'ndan bir hamle daha geldi.

Ağıralioğlu, İyi Parti'den istifa ettiğine ilişkin dilekçeyi kamuoyuyla paylaştı.

Yavuz Ağıralioğlu, İyi Parti'den istifa edecek


Anahtar Kelimeler: Yavuz Ağıralioğlu Parti' istifa
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ