Vali Taşyapan'ın Van Gölü hassasiyeti

Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Gölü’ne herkesin sahip çıkması gerektiğini belirterek, “Bu değeri korumak hepimizin görevidir” dedi.

Haberde İnsan 28.07.2016 21:38:28 0
Vali Taşyapan
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.07.2016 21:38
İl Koordinasyon Kurulu Temmuz Ayı Toplantısı’nda gündeme gelen Van Gölü’nün kirletilmesi ve sahil bandından sosyal donatıların olmaması konusu yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Van Valisi İbrahim Taşyapan, “Özellikle Van Gölü’ne sahip çıkmamız gerekir. Sadece bizim belediyelerimiz değil, karşı kıyıdaki belediyelere ve bütün vatandaşlarımıza önemli görevler düşmektedir. Bu olay aslında biraz imkân ve takip meselesidir. Bu anlamda imkânlar oluşturulabilir. Burada gerek kamu kurumlarımız gerek belediye ve STK’larımız duyarlı davranmalı. Bu konudaki çalışmalarımızın bir koordinasyon içerisinde olması ve projeler kapsamında yapılması gerekir. Çünkü bu değeri korumak hepimizin görevidir. Burada yaşanabilecek bir olumsuzluk da hepimizi etkileyecektir. Onun için bu konuda duyarlılığı arttırmamız gerekir” dedi.
 
“Kanalizasyon atıkları gölü tehdit ediyor”
Konunun basında yeteri kadar yer almadığını söyleyen Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, bir an evvel arıtma tesisinin faal duruma getirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Sahillerimizle ilgili çalışmaları Tuşba Belediyesi olarak İskele’den Muradiye ilçe sınırlarımıza kadar olan kısmında düzenli çöp alımları gerçekleştiriyoruz. Hafta sonları Büyükşehir Belediyesi’nin toplaması gereken çöpleri de bizler topluyoruz. Vatandaşlarımızın kıyıyı kirletmesinin bir sebebi de oralarda herhangi bir tesisin olmamasıdır. Buradaki evsel atıklardan ziyade gölü kanalizasyon atıkları kirletmekte ve sağlıksız hale getirmektedir. Onun için mutlaka arıtma tesisinin bir an evvel faaliyete girmesi için gerekli koordinasyonun Sayın Valimiz tarafından sağlanarak, Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) ile Büyükşehir Belediyesi’nin buna el atması gerektiğine inanıyorum. Aksi takdirde turistleri bir kenara bırakın, bizler bile kötü kokulardan buralardan geçemeyeceğiz” diye konuştu.
 
“Van Gölü sahilleri çöplüklerden geçilmiyor”
Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ ise, Van’ın ve Van Gölü’nün tanıtılması noktasında ciddi çabalar harcadıklarını belirterek, “Van Gölü’nün suyunu bizler pet şişelerinde gittiğimiz ulusal ve uluslararası fuarlara taşıdık. Buralarda insanlara dağıttık ve kullandırttık. Ancak Van’a gelen misafirlerimize göle girebilecekleri bir alan oluşturamadık. Piknik alanları olarak kullanılan Van Gölü sahilleri maalesef çöplükten geçilmiyor. Burada bir an önce bir çözümün oluşturulması gerekir” ifadelerini kullandı.
 
 
“Bir plaj yapmak çok mu zor?”
İranlı turistlerin de talep ettiği aile plajları konusuna da değinen Aktuğ, “Bir plaj yapmak çok zor bir şey değil, ama koca Van Gölü çevresinde insanlara tavsiye edebileceğimiz bir aile plajı ya da alan yok. İranlı turistler de bunu ısrarla istemektedirler. İran sektörü bizler için inanılmaz derecede önemlidir. Bizler İranlı acenteleri buralara getirdik. Ancak Saray ilçemizde bulunan Kapıköy Sınır Kapımız inanılmaz derecede kirli, çöplükten geçilmiyor. Misafirlerimizi çiçeklerle çikolatalarla karşıladık. Ancak kirlilik bunu da engelledi. Kaymakamımıza ve belediyemize haber verdik, ilgilenen olmadı” şeklinde konuştu.
 
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ