Fatih'in Rizeli torunları

Rize’nin Çayeli ilçesinde baba ile oğlu 4 yılda yaptıkları 6 metrelik kayığı kızaklarla 100 metre sürükleyerek sahile indirmeyi başardı.

Haberde İnsan 10.04.2017 18:16:02 0
Fatih
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.04.2017 18:16

Rize’nin Çayeli ilçesinde baba ile oğlu 4 yılda yaptıkları 6 metrelik kayığı kızaklarla 100 metre sürükleyerek sahile indirmeyi başardı. Kayığı sahile indirme çalışmalarını ise saniye saniye kayda alarak sosyal medyada paylaştılar.

İlçenin Büyükcaferpaşa Mahallesi’nde yaşayan Saffet Yalçın ve oğlu Murat Yalçın 4 yıl boyunca evlerinin alt kısmında 6 metrelik kayık yapmak için uğraş verdi. 4 yıllık emeklerinin ardından baba ile oğlu kayıklarını sahile indirmek için uzun süre çare aradı. Sonunda Fatih Sultan Mehmet Han gibi evlerinden sahile çay bahçesine yerleştirdikleri kızak sistemi ile kayığı sahile indirmeyi başardı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan 64 yaşındaki Saffet Yalçın "Ben bu kayığı yaparken nasıl indireceğimizi hiç düşünmedim. Tek düşüncem kayığı bitirmekti. Kayık bittiğinde ’ne yapalım’ diye düşünürken Fatih’in gemileri karadan denize indirdiği aklımıza geldi. Biz de biraz kafa yorduktan sonra kızaklar yaptık ve bu kayığı sahildeki kayıkhaneye indirdik" şeklinde konuştu.

Oğlu Murat Yalçın ise yaptığı açıklamada "Bu kayığı yapmak uzun zamanımızı aldı, 4 yıl sürdü. Kayığı yaptıktan sonra ailece düşündük ve neler yapabiliriz şeklinde istişare yaparken, ilk olarak aklımıza vinçle indirmek geldi ama bu işin olmayacağını düşündük. Daha sonra dedelerimizin yolunu kullanıp Fatih’in Haliç’ten gemileri yürütmesi geldi. Biz de o şekilde Fatih’in Rizeli torunları olarak karadan kayığımızı sağ salim denize indirdik" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: Fatih’in Rizeli torunları
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ