Çaldıranlılar doğalgaz istiyor

Türkiye’nin en soğuk ilçelerinden biri olan Van’ın Çaldıran ilçesi adeta Sibirya soğuklarını yaşarken, vatandaşlar ilçelerine doğalgaz gelmesini istiyorlar.

Haberde İnsan 8.01.2017 22:42:30 0
Çaldıranlılar doğalgaz istiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.01.2017 22:42

Türkiye’nin en soğuk ilçelerinden biri olan Van’ın Çaldıran ilçesi adeta Sibirya soğuklarını yaşarken, vatandaşlar ilçelerine doğalgaz gelmesini istiyorlar.

Türkiye’nin büyük bir bölümünde etkili olan soğuk hava, Çaldıran ilçesinde de etkisini sürdürüyor. Türkiye’nin en soğuk ilçelerinden biri olan Çaldıran halkı, ilçelerine doğalgazın gelmesini istiyor. Mecbur olmadıkça dışarı çıkmadıklarını belirten vatandaşlar, odun dayanmadığını söylediler. Kış ayının 6-7 ay sürdüğünü belirten vatandaşlar, bunun hayatı olumsuz etkilediğini ifade ettiler. Doğalgaz boru hattının ilçelerinden geçtiğini belirten Abdurrahman Kedali isimli vatandaş, "İlçemizin durumu malum, her yıl aynı. Hep aynı çile, aynı soğuk, neticede halkımız ısınma konusunda çok sıkıntılar çekiyor. İlçemizde doğalgaz hattı geçiyor, biz bundan faydalanamıyoruz. Biz sayın valimizden doğalgaz istiyoruz. Halkımız bu konuda çok mağdurdur. Kısacası sayın valimizden rica ediyoruz ısınma sorunumuzu çözsün. Yakacak olarak ne kömür dayanıyor, ne soba, ne de odun. Hep böyle bu sıkıntı içerisinde yaşıyoruz. İnşallah bize doğalgaz verirler, biz de kurtuluruz. Neticede her yıl 4 ay bu şekilde, böyle sis, kuru soğuk hayatı olumsuz etkiliyor. Kışımız ise 6 aydan fazla sürüyor. Yetkililerden bu sıkıntımızı gidermelerini istiyoruz" dedi.

Muradiye Şelalesi’ne gelen Rıza Yaşar isimli vatandaş, “Doğuda kış şartları böyledir. Çaldıran’da sis ve soğuktan insanlar birbirlerini göremezken, araçlar ise sis farlarını yakmadan gidemiyor. Şelale Çaldıran arası 10 kilometre. Çaldıran’da sis ve soğuk havada vatandaşlar dışarı çıkamazken, biz Muradiye Şelalesi’nde güneşli havanın tadını çıkarıyoruz. Bu güzelliği sadece televizyonlarda görmek yetmiyor, bunu gelip burada canlı olarak yaşamak lazım. Bu eşsiz manzara karşısında buradaki yeme içme nimetlerinden de faydalanarak bu güzelliği yaşamak lazım. Burada her imkân var. Buranın tadını çıkarmak lazım" diye konuştu.

Çaldıran ilçesinde aşırı soğuklar etkili iken, aynı saatlerde fotoğrafçılar ise Muradiye Şelalesi’nde güneşli havada şelalenin kış görüntülerini çekerek ölümsüzleştiriyorlar.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ