110 ve 103 yaşlarındaki çiftin Erdoğan sevgisi

Van’da yaşayan 110 ve 103 yaşındaki dede ve nine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismi anıldığında dua ediyorlar.

Haberde İnsan 1.10.2016 21:43:45 0
110 ve 103 yaşlarındaki çiftin Erdoğan sevgisi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.10.2016 21:43

Van’da yaşayan 110 ve 103 yaşındaki dede ve nine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismi anıldığında dua ediyorlar.

Dünya Yaşlılar Günü münasebetiyle yaşlıları ziyaret eden Ak Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda ve Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Tuşba ilçesi Altıntepe Mahallesi’nde bulunan 110 yaşındaki Hüseyin ve 103 yaşındaki Rahime Sayıner çiftini ziyaret etti.
9 yıldır komşuları Osman ve Pakize Tatar çifti tarafından bakımları üstlenen yaşlı çiftin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisi ve her ismi anıldığında yaptıkları dualar katılımcıları duygulandırdı.

Açıklamalarda bulunan Ak Parti İl Başkanı Soğanda, yaşlı çifte Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın selamlarını getirdiklerini belirterek, “Malumuz olduğu üzere bugün dünya yaşlılar günüdür. Bu yaşlılar bizim annelerimiz babalarımız ve atalarımızdırlar. Bunlar ve bunların emsalleri bizlere bu vatanı bıraktılar. Aslında bir gün değil her gün yaşlılarımızın yanında ve emrinde olmalıyız. Bu çerçevede bizim hükümetlerimiz döneminde dezavantajlı gruplar ve özellikle de yaşlılarımıza yönelik birçok çalışama yapıldı. Evde bakımdan tutun birçok yenilik getirildi. Fakat burada beni duygulandıran Rahime nene ile Hüseyin dedenin evlatları yok. Burada Van’ın kadirşinaslığını gösteren bir tablo var. O da bir bacımız bu yaşlı çift akrabaları olmadığı halde 9 yıldan bu yana bunların bakımlarını yapıyor” dedi.

“Van havası insanı dinç tutuyor”
Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe ise Van’ın ekolojik ve coğrafi şartlarının sağlık açısından önemine değinerek, “Bunlar bölge insanının hakikatten ne kadar uzun ömürlü olabileceklerini ve bu ömürlerinin ihtiyarlık dönemlerinde bile hem şuur, hem beden hem de zihin olarak çok sağlıklı olabileceklerini göstermektedir. Van denizi, Van toprağı hakikatten insanlarımızı çok daha dinç tutuyor” dedi.

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismi anıldığında dua ediyorlar”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sevdiğini ve her ismi anıldığında dua ettiğini ifade eden 103 yaşındaki Rahime Sayıner, “Allah’a emanet olsunlar onlara dua ediyoruz. Kazasız, belasız olsunlar, Biz onlara Allah onları her tarafta muhafaza etsin. Sizler de bana evlattan ötesiniz” dedi.

“O beni sevdi ben de onu sevdim”
Hüseyin dede ile köyde evlerinin yan yana olduğunu ve severek evlendiklerini anlatan Rahime Nene, “Dedenle aynı köydeydik, evlerimizin duvarları bitişikti. O zaman o beni sevdi ben de onu sevdim. Evlendik. 80 seneden fazladır evliyiz” diye konuştu.

Kendilerine bakan komşu Pakize Tatar’a da dua eden Rahime Nene, “Allah onun da canına sağlık versin bizler iki yaşlıyız. O geliyor. Bizlere bakıyor. İhtiyaçlarımız karşılıyor. Evimize bakıyor” diye konuştu.

"Vefakar komşu 9 yıldır akrabası olmadığı yaşlı çifte bakıyor"
9 yıldır yaşlı çifte bakan vefakâr komşu Pakize Tatar ise 3 çocuk annesi olduğunu belirterek, “Akraba dereceliğimiz yok. Ben yaklaşık 9 yıldır bu eve gelin geldim. Üst katta kayınvalidem oturuyor. Onların vasıtasıyla tanıdım. Allah rızası için ben bakıyorum. İhtiyaçlarını karşılamak zor olmuyor. Bana bazen hiç ihtiyaçları olmuyor. Üç ayda bir maaşlarını alıyorlar. Ben çaylarını demlerim yemeklerini yaparım elimden geldiği kadar ilgilenmeye çalışıyorum. Eşim evlerinin boyasını yapar çocuklarım bunlarla büyüdüler dede ve nene diyorlar. Nene de çocuklarıma bakıyor ayağında sallıyor ninni söylüyor çocuklarım da onlara çok düşkündürler. Onlar bizden razı biz de onlardan razıyız” diye konuştu.

Buradaki ziyaretlerinin ardından heyet İpekyolu ilçesi Bostaniçi Mahallesi’nde bulunan 113 yaşındaki Ömer Elpe ve Seyit Fehim Arvasi Mahallesinde bulunan 116 yaşındaki Şirin İlter neneyi ziyaret ettiler.

Ziyarette Ak Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, Yaşlılar Komisyonu Başkanı Ayten Dere, Ak Parti Yönetimi ve Tuşba Belediyesi yöneticileri katıldı.
 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ