Tarih: 28.07.2024 18:42

YAŞ Toplantısı İçin Geri Sayım Başladı

Facebook Twitter Linked-in

YÜKSEK ASKERİ ŞURA TOPLANIYOR

Bu hafta, Türkiye'nin en yüksek askeri orgazinasyonu olan Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında ağustos ayın ilk haftasında toplanacak. Toplantının ajandası terfi, atama, emekliye sevk kararları ve görev sürelerinin uzatılmasını içeren dosyaların ele alınmasını kapsayacak.

YAŞ ÜYELERİNİN ANITKABİR ZİYARETİ

Her yıl düzenli olarak gerçekleşen yıllık YAŞ toplantısının, üyelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan eşliğinde Anıtkabir'i ziyaret etmesiyle başlaması bekleniyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ'NDE KRİTİK TOPLANTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek YAŞ toplantısında; bakanlar ve kuvvet komutanları da dahil olmak üzere şuranın önde gelen isimleri yer alacak.

GENELKURMAY BAŞKANI GÜRAK, İLK KEZ YAŞ'TA

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu toplantıya ilk kez şura üyesi sıfatıyla katılacaklar.

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANI TATLIOĞLU'NUN GÖREV SÜRESİ DOLUYOR

Ayrıca toplantıda, birtakım üst rütbeli askerlerin görev süreleri ve terfi işlemleri de değerlendirilecek. Özellikle bu yıl görev süresi dolacak olan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'nun geleceği büyük bir merak konusu.

ORGENERALLİĞE ADAY DİĞER İSİMLER

Toplantıda ayrıca, orgeneral ve oramiralliğe terfi edecek isimler de görüşülecek. Mevcut korgeneral ve koramiral rütbesinde görev yapan beş kişi, terfi sıralamasında aday gösteriliyor.

BİR GÜNDE TAMAMLANMASI BEKLENEN YAŞ TOPLANTISI

YAŞ toplantısının çalışmalarının bir günde tamamlanması ve alınan kararların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayı sonrasında uygulamaya konulması hedefleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —