Yarım asırlık klasik otomobil ilgi odağı oldu

Yarım asırlık klasik otomobil ilgi odağı oldu

Genel 11.12.2022 13:08:27 0
Yarım asırlık klasik otomobil ilgi odağı oldu
Tarih: 11.12.2022 13:08 Güncelleme: 11.12.2022 13:08
Elazığ’da oto galericilik yapan Ercan Yılmaz’ın 8 yıl önce aldığı 1969 model otomobil ilgi odağı oldu.
Elazığ’ın en eski oto galeri sahibi Ercan Yılmaz’ın Galericiler Sitesi’ndeki dükkanının önünde sergilediği klasik otomobil vatandaşların ilgi odağı oldu. Bir dönemin en çok bilinen otomobil markaları arasında yer alan 1969 Chevrolet İmpala meraklılarının ilgisini çekiyor. Kente klasik araç başta olmak üzere birçok araç getirmesiyle tanınan Yılmaz, 8 yıl önce satın aldığı 1969 model araca gözü gibi bakıyor. Klasik otomobilinin ilk günkü orijinalliğini koruduğunu aktaran Yılmaz, sayılı günlerde çalıştırdığını ve özellikle yaşlıların ilgisinin daha fazla olduğunu kaydetti.
Klasik otomobile gençlerden çok yaşlıların daha fazla ilgi gösterdiğini dile getiren Yılmaz, “2015 yılında buraya geldik. O yıldan bu yana bu araç ofisimizin önünde duruyor. Araç orijinal rengi, yalnızca hariciler boyandı ama gözümüz gibi bakıyoruz desek yalan olmaz. Yağmurdan, çamurdan koruyoruz. Sayılı zamanlarda çalıştırarak sadece sesini duymak istiyoruz. Çok kullanmıyoruz. Biz de bunların sevgisi çok fazla. Nostaljinin verdiği asıl olay anılarının çok fazla olmasıdır. Ne zamandan beri bu işi yaptığını hiç unutmuyorsunuz. Bu tür araçları bilen firmalardan biriyiz çünkü gençliğimiz bunlarla geçti. Sürekli bunlar üzerinde ticaretimiz ve şoförlüğümüz oldu” dedi.
Yarım asırlık aracı satmayı düşünmediklerini ifade eden Yılmaz, "Şu anda bu temizlikte, bu bakımda çok az sayıda nadir araçlardan biri. Orijinalliği hala duruyor.
Hemen hemen tüm parçaları tamamen orijinal. İç dizaynı, döşemeleri, kapı pandizotu, marşpiyeller, nikelajlarları, fabrikadan kendi orijinalliğini koruyor. Bunlar gençler tarafından da çok ilgi kabul görüyor. Bir de biz yaşlılarda ve bizden daha yaşlı olan ağabeylerimiz onların muhabbetleri daha fazla. Onların hepsinin bu tür araçlarda bir anısı var. Bu aracı görünce o günleri farklı yad ediyorlar. Durdurup fotoğraf çektirenler, gelip içini görenler ve farklı bir sevinç nidaları oluyor. Zaman zaman önümüzü kesip bu tür araçları elimizde bulundurduğumuz için teşekkür edenlerle karşılaşıyoruz. Fiyat veren oluyor ama satmadığımız için fiyatlarla çok ilgilenmiyoruz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ