Yangından komşuları tarafından kurtarılan yaşlı çift evsiz kaldı

Yangından komşuları tarafından kurtarılan yaşlı çift evsiz kaldı

Genel 19.08.2022 23:21:58 0
Yangından komşuları tarafından kurtarılan yaşlı çift evsiz kaldı
Tarih: 19.08.2022 23:21 Güncelleme: 19.08.2022 23:21
Erzurum’da evleri yanan yaşlı çift, torunlarının evine sığındı.
Yakutiye ilçesine bağlı olan Gökçeyamaç köyünde evde elektrik direğinden sıçrayan kıvılcım sonucu çıktığı iddia edilen yangında ellerinden ve ayaklarından yaralanan yaşlı çift, komşuları tarafından son anda kurtarıldı. Evleri yanarak küle dönen Saliha Sağlam (76) ve Haydar Sağlam (76) çifti, torunları Abdulsamet Sağlam’ın evinde kalıyor.
Evleriyle beraber her şeylerinin yandığını belirten Saliha Sağlam, “Evimiz yandı, televizyonum, beyaz eşyalarım, halılarım, sobam her şeyimiz yandı. Şu anda hiçbir şeyimiz kalmadı. Yakacağım, yiyeceğim ne varsa yandı bitti gitti. Şu anda torunumun evinde kalıyoruz. Ayaklarım yandı, eşimin elleri yandı. Komşularımız bizi kurtardılar. Torunum da bizi hastaneye götürüp getiriyor. Benim oğlum öleli 40 gün oluyor. Ölmeden evvel bize derdi ’Buradan elektrik direkleri kıvılcım atıyor. Birisine zarar gelir ya da bu ev yanar’ diyordu. Komşularımız da direkten kıvılcım çıkarken görmüşler. Bize söylediler sürekli ’eviniz yanar dikkat edin’ diye. Biz söyledik ama gelip bakan olmadı. Oradan kıvılcım attı bizim evimiz yandı, hiçbir şeyimiz kalmadı. Her şeyimiz yandı. İki ihtiyar böyle kaldık” dedi.

“Köy yerine alışmışlar, şehirde hasta oluyorlar”
Babaannesi ve dedesinin evlerinin yeniden yapılmasını istediğini söyleyen Abdulsamet Sağlam ise, “Babaannem ve dedem yıllardır köy yerinde yaşıyorlar. Yine de bizim evimiz var, şimdi burada benimle yaşıyorlar. Ama köy yerine alıştıkları için şehir hayatına alışamadılar. Burada sürekli rahatsız ve hasta oluyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık, ben kendim oraları yapmaya kalksam elimdeki bütçeyle çok uzun bir zaman alır. Onlar hasta oldu mu biz çok üzülüyoruz. Yangının şu anda nasıl çıktığı hakkında net bir bilgimiz yok ama babam ölmeden önce direkten evin çatısına kıvılcım attığını söylüyordu” diye konuştu.

“Komşularımız yangına atlayarak kurtarmışlar”
Komşularının babaannesi ve dedesini kurtardığını kaydeden Sağlam, “Yangın sırasında ben zaten Erzurum’da merkezde yaşıyorum. O sırada köyde değildim. Bana da endişe etmeyeyim diye komşularımız yangın çıktığını söylemedi. Anneannen rahatsızlandı, köye gel dediler. Babaannem ilk önce komşular dışarıda bir şey yaktı sanmış, daha sonra kendi evinin yandığını anlayınca paniğe kapılarak ’İmdat bizi kurtarın’ diye bağırmaya başlamış. Daha sonra komşularımız gelip yangının içine atlayarak dedem ve babaannemi kurtarmışlar” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ