Tarih: 18.08.2024 18:40

Yangın Fitnecilerine Siber Operasyon: 20 Provokatör Gözaltında!

Facebook Twitter Linked-in

İÇİŞLERİ BAKANINDAN FLAŞ AÇIKLAMA: YANGIN PROVOKATÖRLERİ YAKALANACAK

Türkiye son zamanlarda orman yangınlarının pençesinde mücadele vermekte. Bu hassas dönemde, sosyal medyada provokasyon yapmaya çalışan şüpheli hesaplar ise güvenlik güçlerinin dikkatli gözetiminde yer alıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın son açıklamalarına göre, yangınlar üzerinden toplumsal huzuru bozan sosyal medya hesaplarına karşı harekete geçildi.

20 SOSYAL MEDYA HESABINA SORUŞTURMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ifade ettiği üzere, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın titiz çalışmaları neticesinde bazı sosyal medya hesaplarının, orman yangınlarıyla ilgili olduğu anlaşılan provokatif içerikler yayınladığı tespit edildi. Öncelikle İzmir olmak üzere yangınların yaşandığı çeşitli bölgelerde ortaya çıkan bu durum, güvenlik güçlerini alarma geçirdi.

YAKALANAN PROVOKATÖRLER ADALETE TESLİM EDİLECEK

Bakan Yerlikaya, yangınlar karşısında milletçe yaşanan derin üzüntüyü istismar etmeye çalışan 20 sosyal medya hesabı kullanıcısının tespit edildiğini belirtti. Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Siber Suçlarla Mücadele ve Güvenlik Daire Başkanlıklarının yanı sıra ilgili emniyet müdürlüklerinin yürüttüğü soruşturmalar sonucu bu kişilere yönelik gerekli yasal işlemler başlatıldı. Bakan Yerlikaya, toplumsal huzuru bozmaya yönelik eylemlerde bulunan bu şahısların yargı karşısına çıkarılacağını vurgulayarak, kamu düzeninin korunmasına yönelik kararlılık mesajını verdi.

Bakan Yerlikaya, şunları kaydetti:

Bu tür paylaşım yapan 20 hesap yöneticisi tespit edilmiştir. Emniyet Genel Müdürlüğümüz koordinesinde Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımız ve Güvenlik Daire Başkanlığımız ile birlikte ilgili emniyet müdürlüklerimizin yaptığı çalışmalar sonucu provokatif paylaşım yapan 20 hesap yöneticisi hakkında gerekli işlemler başlatılmıştır. Orman yangınları gibi milletçe büyük üzüntü duyduğumuz ve devletimizin tüm kurumlarıyla mücadelesini sürdürdüğü bir konuda, halkımız arasına nifak tohumu ekmeye çalışanlara müsaade etmeyeceğiz. Bu tür paylaşım yapanlar adalete teslim edilecektir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —