Yalova’da meslek liseli öğrenciler depremzedeler için sac soba üretiyor

Yalova’da meslek liseli öğrenciler depremzedeler için sac soba üretiyor

Eğitim 24.02.2023 15:05:54 0
Yalova’da meslek liseli öğrenciler depremzedeler için sac soba üretiyor
Tarih: 24.02.2023 15:05 Güncelleme: 24.02.2023 15:05
Yalova’da meslek lisesi öğrencileri Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında Yalova Makine İhtisas OSB ve tersanelerin destekleriyle sac soba üretimi gerçekleştiriyor.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde meslek liseleri öğrencileri deprem bölgesindeki ihtiyaçlara göre üretim yaparak afetten etkilenen illere gönderiyor. Meslek liselerinde üretilen en son 350 sac soba tıra yüklenerek deprem bölgesine gönderildi. Üretime devam eden liseliler bölgedeki ihtiyacı bir nebze de olsa karşılamak için gece gündüz demeden çalışıyor.
Yalova Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri soba sac kesim ve büküm işlemlerini üstlenirken Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencileri de soba üretim işlemlerini tamamlıyor. Öğrenci ve öğretmenler tarafından bugüne kadar üretilen 350 soba tırlara yüklenerek afet bölgesine gönderildi. Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Lisesi Müdür Yardımcısı Adnan Aydınoğlu, metal bölümünde öğretmen ve öğrencilerin çalışmayı gerçekleştirdiğini belirtti. İlk etapta 350 adet sobayı bölgeye gönderdiklerini anlatan Aydınoğlu, şöyle konuştu:
“Öğrencilerimizle üretime devam ediyoruz. Talep halinde bunu bin adete çıkarmayı planlıyoruz. Depremin ikinci gününde yine okulumuzun kimya laboratuvar bölümündeki öğretmen ve öğrencilerimizle bölgenin ihtiyaç duyduğunu düşündüğümüz temizlik malzemelerini, özellikle sıvı el sabunu, dezenfektan ve kolonya olmak üzere 400 litre temizlik malzemesi gönderdik. Okulumuz adına ne gerekiyorsa bölge için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz."
1999 Marmara Depremi’ni yaşayan bir il olarak depremzedelerin hislerini yakından hissettiklerini ifade eden Aydınoğlu, “Çalışmaları oradaki dostlarımızın, kardeşlerimizin neler yaşayabileceğini, neler hissettiğini çok yakından bildiğimiz için elimizi olabildiğince hızlı tutmaya çalıştık. 2 günde 200 soba ürettik. Daha sonra bu sayıyı 350’ye çıkardık. Geçtiğimiz pazar günü 4 öğretmen, 4 öğrenci ile günde 50 soba ürettik. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Eğer oradaki kardeşlerimize bir nebze de olsa ilaç olabiliyor, dertlerine bir çare olabiliyorsak bizim için en büyük mutluluk, gurur budur. Duyguları anlatmakta çok fazla kelime bulamıyoruz. 1999 depremine göre çok daha ağır şartlarda mücadele etmek zorunda kalıyorlar” dedi.
Soba üretimine katılan öğrencilerden Emre Gündüz ise, “Oradaki insanları bir şekilde sıcak tutmayı istiyorum. İlk defa yapmama rağmen metal bölümünde okuduğum için elim yatkın. Soba üretimi yapılacağını duyunca arkadaşlarımla toplanıp gönüllü olmak istedik. Benimde bölgede çok akrabam var. Biz de elimizden geldiği kadar yardım etmek istedik. Hafta sonları da çalışıyoruz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ