Yabancı Oyuncu Sınırı Tarihe Karışıyor: Yeni Dönemde Neler olacak?

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan Devrim Gibi Karar: "Artık Yabancı Kısıtlaması Yok!"

Spor 16.10.2024 11:06:00 0
Yabancı Oyuncu Sınırı Tarihe Karışıyor: Yeni Dönemde Neler olacak?
Tarih: 16.10.2024 11:08

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun vereceği önemli karar, Türkiye'de futbolun geleceğine yön verecek. Ülkemizin futbol gündemini sarsacak değişikliklerle ilgili ayrıntılar gelmeye devam ediyor.

YABANCI SINIRI KALKIYOR, YENİ KRİTERLER GELİYOR

Hacıosmanoğlu, bir televizyon programında gelecek sezon için Türk futbolunda uygulanacak yabancı oyuncu kısıtlamasının tamamen kalkacağını açıkladı. Bunu, kalitenin artırılması amacıyla bazı yeni standartların uygulanacağını da ekleyerek tamamladı.

AMATÖR KULÜPLERE VE YERLİ OYUNCULARA ÖZEL İLGİ

Aynı zamanda, alt liglerin yerli oyuncular için daha çok fırsat sunacağına vurgu yapan TFF Başkanı, amatör kulüplerin desteklenmesi gerektiğini ve bunun Türk futbolunun geleceği için büyük önem taşıdığını ifade etti. Süper Lig dışındaki tüm liglerde yerli oyuncu oynatılmasının planlandığını duyurdu.

YERLİ HAKEMLER VE GENÇLERE YATIRIM

Hakemlik sisteminde de değişiklik sinyali veren Hacıosmanoğlu, problemlerin yerli hakemlerle aşılacağını, genç ve yetenekli hakemlerin yetiştirileceğini belirterek, hakemlik konusundaki tartışmaları da ele aldı. Yeni dönemde, futbolun her alanında yeteneklerin keşfi ve gelişimi için çalışmaların yoğunlaştırılacağını dile getirdi.