Vucic Türkiye'nin bölgedeki rolüne dikkat çekti! 'Barış ve istikrarı koruyan önemli ortak'

Belgrad'da TBMM Başkanı Mustafa Şentop'u kabul eden Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Türkiye'nin Batı balkanlar'da barış ve istikrarı koruna önemli bir ortakları olduğunu söyledi.

Dünya 8.12.2022 23:51:00 0
Vucic Türkiye
Tarih: 08.12.2022 23:54

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Türkiye'nin bölgede büyük bir role sahip olduğunun altını çizerek, Batı Balkanlar'daki barış ve istikrarı koruyan ortağı olduğunu söyledi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesinin (KEİPA) Dönem Başkanlığının Türkiye'ye devredildiği 60'ıncı Genel Kurul Toplantısı'na katılmak üzere Belgrad'a giden TBMM Başkanı Mustafa Şentop'u kabul etti.

"Kıymetli dostum Recep Tayyip Erdoğan'a selamlarımı ilettim"
Vucic, Şentop ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kıymetli misafirimiz, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'la tekrar bir araya gelmekten büyük onur duyuyorum. Bu görüşmeyi fırsat bilerek, kıymetli dostum Recep Tayyip Erdoğan'a selamlarımı ilettim." ifadelerine yer verdi.

Şentop ile iki ülke arasındaki ilişkilere değindiklerini belirten Vucic, ekonomik işbirlikleri, enerji güvenliği, ülkesindeki Türk yatırımları ve bölgesel meseleler üzerine görüştüklerini de aktardı.

"Türkiye Batı Balkanlar'da barış ve istikrarı koruyan ortağımız"
Türkiye'nin bölgede büyük bir role sahip olduğunun altını çizen Vucic, paylaşımında, "Sırbistan, Türkiye'yi Batı Balkanlar'da barış ve istikrarı koruyan, sadece Sırbistan'da değil, tüm bölge ülkelerindeki vatandaşların genel güvenliğine katkıda bulunan, altyapı ve enerji alanındaki projelerin uygulanmasında destek sağlayan ortağı olarak görüyor." ifadelerini kullandı. Kaynak: Yeni Akit


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem