Veysel Ürüm: Van için güzel projelerimiz var

Vefa Group Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Veysel Ürüm, kentte basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Van Haberleri 25.11.2023 18:43:00 0
Veysel Ürüm: Van için güzel projelerimiz var
Tarih: 25.11.2023 18:45 Güncelleme: 05.12.2023 20:12

Vefa Group Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Veysel Ürüm, kentte basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Belediyeciliğin temelinde insanlara hizmet anlayışının olduğunu belirten Başkan Ürüm, Van'ın sorunlarını ve çözüm önerilerini çok iyi analiz ettiklerini ve Van için güzel projelerinin olduğunu vurguladı.

Kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelen Vefa Group Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Veysel Ürüm, kendisini tanıtarak, yol haritası ve projeleri hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Van'ı kendilerine dert edindiklerini ve kentin sorunlarını çözmek için bu yola çıktıklarını belirten Ürüm, Van Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı verilmesi ve seçilmeleri halinde geçmişten bugüne kadar devam eden sorunların tamamını çözeceklerini ifade etti.

Seçilmeleri halinde trafik, imar, altyapı, çevre yolu, sahil yolu, stat gibi sorunları ortadan kaldıracaklarını belirten Ürüm, 200'ü aşkın projelerinin olduğunu ve bu projeleri halkın katılımıyla hayata geçirerek Van'ı ihya edeceklerini vurguladı.

"VAN'I İHYA EDECEĞİZ"

Görev verilmesi ve seçilmeleri halinde kentin tüm paydaşlarıyla ortak hareket edeceklerini söyleyen Ürüm, "2002 yılından bu yana parti üyesi olmaktan onur duyduğum AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı müracaatımı yaptım. Van'a gelir gelmez basınla bir araya gelerek ilimizin sorunlarını istişare ederek çalışmalarıma başlamak istedim. Belediyecilik temelinde insanlara hizmet anlayışı var. Biz memleketimizin sorunlarını, yapılması gerekenleri biliyoruz. İlimizde bulunan tüm sorunların çözümü konusunda çok güzel projelerimiz var. Van Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı verildiği takdirde geçmişten bugüne kadar devam eden tüm sorunların tamamını çözeceğiz. Allah nasip edip de görev alırsam bizim dönemimizde trafik, imar, altyapı, çevre yolu, sahil yolu, stat gibi sorunlar ortadan kalkacak. Van gençliğine gereken önemi vereceğiz. Gençler için iş, aş, istihdam alanları oluşturacağız. Şuan Van ile ilgili 200 projem bulunmaktadır. Nasip olursa projelerimizi halkımızın katılımıyla hayata geçirerek Van'ı ihya edeceğiz. Asla ben anlayışıyla hareket etmeyeceğim. İlimizin tüm kurumları, meslek odaları, STK'larıyla birlikte hareket edeceğiz. Planlarımız, projelerimiz en ince ayrıntısına kadar hazırlanmış, biz bu yolu nasıl yürüyeceğimizi çok iyi biliyoruz. Allah izin verirse göreve geldiğim takdirde Van'ı dört dörtlük yöneteceğim. Van'ın daha iyi yaşanabilir, daha vizyoner, daha güzel bir şehir olması için hep beraber büyük bir mücadeleyi birlikte vereceğiz" dedi.

"BİRLİK, BERABERLİK İÇİNDE SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ"

Belediyelerin parti zihniyetiyle yönetilemeyeceğini söyleyen Başkan Ürüm, "Van'ın geçmişine baktığımız zaman Refah Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi'nin belediyeleri kazandığını hepimiz biliyoruz. Burada mesele parti değil, belediye parti zihniyetiyle yönetilmez. Burada asıl mesele belediyeler vatandaşların ihtiyaçlarına, memleketin sorunlarına çözüm olabilmek, bu sorunları çok iyi bildiğimiz gibi çözümleri de çok iyi biliyoruz. Memleketin sorunlarına çözüm üretebildiğimiz anda seçmenleri kazanacağımıza inanıyoruz. Vanlılar memleketini seven, gerçekten Van'ı önemseyen yapıya sahiptirler. Bizde memleketimizi seviyoruz, sorunlarını biliyoruz. Tek başımıza hareket etmeyeceğiz. Birlik, beraberlik içinde sorunları çözeceğiz. Herkesin fikrine önem vereceğiz. Van'a katkı sunmak isteyen herkese kapımız açık olacak. Hep birlikte hizmet edeceğiz. Devletin politikasını engel olamayız ama kayyum atanmaması için hep birlikte mücadele verip memlekete hizmet edebilecek insanlar aday gösterilip belediye başkanı seçmeliyiz. Particilik değil Van'a hizmet edebilecek insanlara yer verilmeli. Benim kaybetme gibi bir endişem asla olmadı. Ben bir mücadeleye girdiğim zaman başaramayana kadar bırakmam. Başarılı olmak için elimden gelen her türlü çalışmayı sergileyeceğim" diye konuştu.

"BENİM ASLA BÖYLE BİR TALEBİM OLMADI"

Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak'ın, Van Atatürk Şehir Stadyumu isminin değiştirilmesi isminin telaffuz edilmesinin ardından yaşanan polemiklere de değinen Ürüm, "Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak'ın Van Atatürk Şehir Stadı isminin Veysel Ürüm olarak değiştirileceği açıklaması kamuoyu tarafından uzun süre tartışıldı. Benim asla böyle bir talebim de olmadı. Vanspor uzun süredir maddi sıkıntılarla karşı karşıya kalan bir kulüp, kaldı ki hepimiz de biliyoruz maalesef memleket olarak Vanspor'a sahip çıkamıyoruz. Feyat Kıyak bu zamana kadar ciddi katkılar sundu. Bunu kimse inkâr edemez. Feyat bey Vanspor'a gelir kapısı oluşsun diye ismimin statta verilmesini önerdi. Çünkü biz Vanspor ile sponsorluk sözleşmesi imzaladık. Feyat beyin stadla alakalı da hazırlıkları vardı. Tabi söylem farklı yerlere çekildi. Statla ilgili açıklamayı ben yapmadığım için yapılan eleştirilere cevap vermek istemedim. Şuan Vanspor başarılı bir performans sergiliyor. Takımın zarar görmemesi için polemiklere girmek istemiyorum. Takımın gidişatına kimse zarar vermemeli ama Vanspor Kulübü bir açıklama yapabilirdi. Biz yine her zaman Vanspor'u destekleriz" ifadelerini kullandı.

"VANSPOR DAHA İYİ YERLERİ HAK EDİYOR"

Bugüne kadar hiçbir karşılık beklemeden Vanspor'u desteklediklerini söyleyen Ürüm, "Hatta şunu söylemek istiyorum. Vanspor'a en büyük desteği biz verdik. Verilen desteklerin tümü bizim verdiğimiz miktarı geçemez. Sponsorluk sözleşmesi iptal edildi. Vanspor bundan sonra kendisine yeni bir sponsor bulabilir. Vefa Group bu zamana kadar Vanspor'dan hiçbir konuda beklenti içinde olmadı. Biz 8 milyonluk sponsorluk anlaşması yapmıştık, bunu ödemesini 3 yılda yapacağımızı taahhüt ettik. Bir buçuk ayda 5 milyondan fazla ödeme yaptık. Sözleşme ve dekontlar elimizde isteyen herkesle paylaşabiliriz. Olaylara her zaman uhuletle ve suhuletle yanaşmanın daha faydalı olduğunu düşünüyoruz. Polemiklerin son bulması için Vanspor'un açıklama yapması gerekir. İnşallah Vanspor birinci lige çıkar. Bizim de üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Hiçbir zaman konu Vanspor olunca geri durmadık, hep ön tarafta olduk, olmaya devam edeceğiz. Vanlıların tümü Vanspor'a sahip çıkmalıdır. Van ülkemizin önemli şehirlerinden biridir. Vanspor daha iyi yerleri hak ediyor"  dedi.

"OKULU BİRKAÇ GÜNE KADAR HİZMETE AÇMAYI HEDEFLİYORUZ"

Son olarak Gürpınar'da annesinin adına yaptırdığı okul ve Cizre'de inşa ettiklerin caminin son durumuyla alakalı bilgi veren Ürüm, "Gürpınar'da annem adına yaptığım okul bitmek üzere, altyapı, kaba, ince işçiliğin tümünü biz üstlendik. Okulun mobilya, koltuk, perde, sıra, masa gibi tüm ihtiyaçlarını da biz karşılayacağız. Birkaç güne kadar hizmete açmayı hedefliyoruz. Ayrıca Cizre'de da bir cami inşa yapıyoruz. Prosedürler bittiği anda inşallah Cizre'de Şehri Nuh Camii'ni Hacı Resul Ürüm ismiyle hizmete açacağız. Cami tarihe şahitlik etmiş bir camidir. En kısa zamanda inşaat çalışmaları başlayacak" diye konuştu.


Haber Kaynak : Van Bölge Gazetesi
Anahtar Kelimeler: Veysel : güzel projelerimiz
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem