Vatandaşlar çatıdaki kar kütlelerini brandayla indirdi

Vatandaşlar çatıdaki kar kütlelerini brandayla indirdi

Genel 18.01.2024 09:31:37 0
Vatandaşlar çatıdaki kar kütlelerini brandayla indirdi
Tarih: 18.01.2024 09:31 Güncelleme: 18.01.2024 09:31
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yoğun kar yağışından sonra vatandaşlar iş yerlerinin çatısındaki karları temizlemek için seferber olurken, çarşı merkezinde biriken kar kütleleri ise ekipler tarafından taşındı. Bazı vatandaşlar ise çatıdaki kar kütlelerini brandayla indirdi.
Yüksekova ilçesinde geçtiğimiz hafta yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken çok sayıda köy yolunu kapattı. Yoğun kar yağışından sonra ilçe merkezinde kar kalınlığı yarım metreyi bulurken, yüksek rakımlı dağlarda 1 metreyi geçti. 4 gün boyunca hiç durmadan yağan karla beraber ilçenin en işlek caddesine bulunan iş yerlerinin çatılarında yarım metre kar kalınlığı oluştu. Bunun üzerine esnaflar çatılarını küreklerle temizlerken bazı esnaflar da branda yöntemiyle indirdiler. Esnafın kar kütlelerini çatılardan indirmesinin ardından belediye ekipleri caddedeki karları temizledi.
Çatısını kendisinin temizlediğini belirten Sinan Tayak isimli esnaf, “Yoğun bir kar yağışı yaşandı. Kırsalda 1 metre, merkezden de yarım metre kar yağışı yaşandı. Bu durum hayatı durma noktasına getirirken, belediyenin yapmış olduğu duyurularda çatılarda biriken karların temizlemesi için bizde çaba gösterip çatılarımızı temizlemeye başladık. Kar küreği ve branda sistemiyle çatılardaki karları kolayca temizledik. Ardından ekipler caddelerde biriken kar kütlelerini temizledi” dedi.
Esnaf Husret Renda ise “Malum ilçede 4 günlük bir kar yağışı oldu. İlçede adeta hayat durma noktasına geldi. İlçe merkezinde kar kalınlığı yarım metreyi bulurken, yüksek rakımlı dağlarda 1 metreyi geçti. Bunun üzerinde çarşı merkezinde bulunan iş yerlerinin üzerinde karların birikmesiyle bizler de indirdik, ardından ekipler biriken kar kütlelerini temizledi. Yani şu an gerçekten kar kütleleri her yerde birikmiş durumda. Bunun için de çalışmalarından dolayı ekiplere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ