Vatandaşın gözü kulağı afet bölgesinde

Vatandaşın gözü kulağı afet bölgesinde

Genel 10.02.2023 13:30:34 0
Vatandaşın gözü kulağı afet bölgesinde
Tarih: 10.02.2023 13:30 Güncelleme: 10.02.2023 13:30
Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremler Türkiye’yi yasa boğarken, afet bölgelerinden gelebilecek güzel haberleri almak isteyen vatandaşlar ulaşabildikleri her kaynaktan haberleri takip edip, depremzedeler için dua ediyor.
6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6’lık depremler 10 ilde büyük yıkıma sebep oldu. Afet bölgelerinde meydana gelen ölümlerle sarsılan vatandaşlar derin üzüntü yaşarken, gelebilecek güzel haberleri bekliyor. Pazarcık İlçesinde meydana gelen ilk depremin üzerinden 105 saat geçmiş olmasına rağmen yapılan arama kurtarma çalışmalarında kurtarılan canlar, vatandaşları bir nebze olsun mutlu etti. Mutluluğun ardından ise başka canların da kurtarılabileceği umudu hâkim oldu.
Ülke genelinde olduğu gibi Eskişehir’de de yaşayan esnaf ve vatandaşlar, depremden bölgesinden gelebilecek güzel haberleri yer ve mekân fark etmeksizin anbean takip etmeye başladı. Televizyon, cep telefonu, gazete ve bilgisayarda gördüklerinden dolayı üzgün olduklarını belirten vatandaşlar, afet bölgelerine ulaştırılması için hazırladıkları yardımlardan başka ellerinden bir şey gelmediğini belirtti. Üzüntülerini dile getiren vatandaşlar, depremzedeler için dua ettiklerini de söyledi.
“Yemek yemeye, uyumaya utanıyorum”
Türkiye’yi sarsan depremlerin ardından büyük üzüntü yaşadığını, hatta yemek yemeye ve uyumaya dahi utandığını belirten Hakkı Kozbey, şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye’nin canı acıdı bu depremde, hepimizin yüreği yandı. Allah devletimize zeval vermesin, üzülüyoruz elimizden başka bir şey gelmiyor. Elimizden gelen bir şey olsa koşa koşa gideceğim ama yapacak bir şeyim yok, anca haberleri izleyip gazete okuyoruz. Göçük altında kalanların biran önce kurtarılmasını, hayatlarına kavuşmasını istiyorum. Yüreklerimiz yanıyor ama elimizden gelen bir şey yok anca dua ediyoruz. Temennimiz başka canların da sağ salim çıkması. Soğuk kış günündeyiz, depremzedeler o durumdayken ben yatmaya, yemek yemeye utanıyorum.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ