Vatan Evladı Maşallah Abakay'ın Baba Ocağına Şehadet Bayrağı Çekildi

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Akbay için hüzün dolu veda.

Genel 22.09.2024 21:36:00 0
Vatan Evladı Maşallah Abakay
Tarih: 22.09.2024 21:39

TÜRK BAYRAĞI ŞEHİT EVİNİN ÜZERİNDE DALGALANIYOR

Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe Kilit operasyonu sırasında yaşanan çatışmada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman askerlerinden biri olan Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay şehit düştü. Şehidin Muş'ta bulunan ailesine acı haber, askeri yetkililer tarafından bizzat iletilirken, aile büyük bir üzüntüye boğuldu. Şehidin baba evine Türk bayrağı asıldığı ve bu manzara görenleri derinden etkilediği rapor edildi.

YASLI AİLEYE DEVLET DESTEĞİ

23 yaşındaki şehit askerin Sungu beldesindeki ailesine acı haber verilmesinin ardından, Muş ilinden jandarma personeli ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden görevliler aileyi teselli etmek için hemen yanlarına geldi. Fertlerin büyük matemi ve hüznüne rağmen devletin şefkat eli onlara bir nebze olsun destek olmayı amaçladı.

VEDA İÇİN HAZIRLIKLAR

Muş'un merkezinde bulunan ev halkı, Maşallah Abakay için yarın öğleden sonra Merkez Camii'nde kılınacak cenaze namazına ve ardından düzenlenecek toprağa verme törenine hazırlanıyor. Şehit evindeki Türk bayrakları, Abakay'ın aziz anısını ve fedakârlığını simgelerken, cenaze namazının belde halkının yoğun katılımıyla gerçekleşmesi bekleniyor.