Tarih: 22.07.2024 17:28

VASKİ’nin Yeni Yönetimi Bunu da Yaptı: Utanmadınız mı?

Facebook Twitter Linked-in

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (VASKİ) yeni yönetimi, kayyum döneminde alımı yapılarak parası ödenen kombine aracın teslimatının yeni yapılmasını, sanki alımı kendisi yapmış gibi göstererek kurumsal internet sitesinde ve sosyal medya hesabında haber paylaşımı yaptı.

Van Valisi Dr. Ozan Balcı’nın Başkan Vekilliği, Ülker Cem Kaplan’ın da Genel Müdürlük yaptığı dönemde satın alınan ve parası ödenen, ancak teslimatı yeni yapılan 14 bin litre depo kapasiteli kombine kanal açma ve vakum aracını, kendileri almış gibi paylaşan VASKİ yönetimi, yalan söyleyerek övünmeye ve halkı kandırmaya utanmıyor mu?

KAYYUM DÖNEMİNDE AYNI PAKET İÇİNDE ALIMI YAPILAN ARAÇLAR

Kayyum döneminde Devlet Malzeme Ofisi’nden siparişi verilerek alımı yapılan ve tüm ödemesi yapılan 3 araç için toplam 20 milyon 9 bin 444 lira ödenmişti. 

KAYYUM DÖNEMİNDE TESLİM ALINAN ARAÇLAR:

1- IVECO 100 E 19K, en az 3300  WB,  4x2 , 2023 Model   1+2 Koltuk Kapasiteli , Manuel Vites, Klimalı 4000 Litre depo Kapasiteli Kuka(Kanal Açma Aracı)  Fiyatı : 4.128.488,00 TL 

2- Ford Cargo 1833 DC, 4x2, 2023 Model   1+2 Koltuk Kapasiteli, Manuel Vites, Klimalı, 8000 Litre depo Kapasiteli Kuka(Kanal Açma Aracı)  Fiyatı : 4.620.252,00 

YENİ YÖNETİM DÖNEMİNDE TESLİM ALINAN ARAÇ: 

3- Ford Cargo 4445 XD, 8x4 , 2023 Model   1+2 Koltuk Kapasiteli, Manuel Vites, Klimalı, 14000 Litre depo Kapasiteli Kombine ( Kanal Açma ve Vakum Aracı), Fiyatı : 11.260.704,00 TL 

 

UTANMADAN BİR DE BİR KOMBİNE ARAÇ ALDIK DİYORSUNUZ?

Van Büyükşehir Belediyesi’nin DEM’li ve hükümlü Başkanı Abdullah Zeydan, Van Valisi ve dönemin Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı'yı her fırsatta karalamaya, gerçeği yansıtmayan iddialarla kötülemeye çalıştı. 

Kombine araç Vali Dr. Ozan Balcı döneminde alınmış, parası ödenmiş, şimdi bizim dönemimizde teslim edildi. Emeği geçenlere teşekkür ederim” diyemeyen VASKİ’nin yeni yönetimi, kombine aracı kendisi almış gibi paylaşım yaparak kamuoyunu kandırmaya çalışıyor.

 

ALIMI SİZ YAPTIYSANIZ HODRİ MEYDAN; ALIM VE ÖDEME BELGELERİNİ PAYLAŞIN!

Kayyum dönemi alınmış ve parası 11 milyon 260 bin 704 lira olarak kuruşu kuruşuna ödenmiş aracı kendileri almış gibi haber yapmaya utanmadılar?

Şayet Yeni VASKİ Yönetimi kombine araç alımını ve ödemesini de kendi dönemlerinde yaptıysa, DMO’ya geçilen sipariş, alım sözleşmeleri ile yaptıkları ödeme belgelerini de kamuoyu ile de paylaşsınlar ki aldık ifadeleri doğrulansın.

İŞTE YENİ VASKİ YÖNETİMİNİN YALAN AÇIKLAMASI

DEM’li yeni VASKİ yönetimi bugün resmi internet sitesinden yaptığı bilgilendirme paylaşımında; 

“VASKİ olarak, kanalizasyon sistemimizdeki arızaları hızla çözmek ve vatandaşlarımızın mağduriyetini en aza indirmek amacıyla yeni bir kombine araç aldık. Bu araç, çakıl, toprak, evsel atıklar ve fosseptik atıkları gibi tıkanıklıklara yol açan maddeleri yüksek basınçlı su ile temizleyerek kanalları açmaktadır.

Yeni aracımızın basınç sistemi, dar alanlara kolayca ulaşarak etkili bir temizlik yapmamıza olanak tanır. Ayrıca vakumlu emiş pompası sayesinde fosseptik ve rögarlar gibi zor alanlardaki atıkları güçlü bir şekilde çekerek temizler. Bu sayede ekstra vidanjör göndermeye gerek kalmadan hızlı ve ekonomik bir çözüm sunuyoruz. Bunun yanı sıra şebeke ve parsel bağlantılarında da oluşan arızalara hızlıca müdahale etmemizi sağlamaktadır

Yeni kombine aracımızla daha hızlı ve etkili hizmet vermeye devam edeceğiz. İfadelerine yer verdi. 

 

Kaynak: Van Postası Gazetesi

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —