VASKİ’den ‘usulsüzlük’ iddialarına yalanlama

VASKİ’den ‘usulsüzlük’ iddialarına yalanlama

Van Büyükşehir 1.07.2022 00:49:00 0
VASKİ’den ‘usulsüzlük’ iddialarına yalanlama
Tarih: 01.07.2022 00:51 Güncelleme: 01.07.2022 00:49

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, 152 mevsimlik personel kura çekiminde usulsüzlük yapıldığı yönündeki iddialar üzerine bir açıklama yayınladı.
VASKİ’den yapılan açıklamada, “Kurumumuzca mevsimlik işçi alımı ile ilgili başvurular 13.06.2022 ile 17.06.2022 tarihleri arasında kariyer.van.bel.tr adresi üzerinden online olarak alındığı kamuoyunun bilgisi dahilindedir. Başvuru şartları ile yapılan ön inceleme sonucunda bin 76 genel beden işçisi, 485 kişi de özel güvenlik görevlisi olarak istenilen kriterleri taşıdığından başvuruları çekilen kuraya dâhil edilmiştir.

Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından Van Büyükşehir Belediyesi şeffaflık ilkesi doğrultusunda kura çekimi, 22 Haziran 2022 tarihinde Van 1. Noteri Muhammed Kabukçu tarafından yapılmış ve sosyal medya hesaplarımızdan canlı olarak yayınlanmıştır. Kurumumuzun geçmiş dönemlerde yaptığı tüm personel alımları noter vasıtasıyla gerçekleştirilmiştir. Dolayısıyla son canlı kura çekiminde sosyal medya ve bazı basın yayın organlarında kura çekiminde usulsüzlük yapıldığı yönündeki iddialar çarpıtılarak başka yöne çekildiği görülmektedir. Sadece kurumumuz hakkında kamuoyu önünde olumsuz bir algı oluşturma çabası olan bu mesnetsiz iddiaları kesinlikle kabul etmediğimizi belirtiyoruz. Hiçbir başvuru sahibinin hak kaybı söz konusu değildir. Canlı yayınlanmış ve tüm kaydı internet sitemizde mevcut olan bir işlemi, sadece birkaç dakikasını keserek oluşturulmaya çalışılan bu algı operasyonunu şiddetle kınıyoruz. Bu nedenle noter huzurunda, canlı yayın eşliğinde yapılan kura çekiminde usulsüzlük yapıldığı yönündeki iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Daha önce olduğu gibi tamamen şeffaf ve adaletli bir kura yapılmıştır. Kurumumuz ve noterimizin adı kullanılarak kamuoyu önünde olumsuz bir algı oluşturma amacı güdenleri kınıyor, takdiri kamuoyuna bırakıyoruz” denildi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ