VASKİ, Malatya’nın su ve kanalizasyon altyapısını onarıyor

VASKİ, Malatya’nın su ve kanalizasyon altyapısını onarıyor

Van Büyükşehir 14.02.2023 16:33:00 0
VASKİ, Malatya’nın su ve kanalizasyon altyapısını onarıyor
Tarih: 14.02.2023 16:33 Güncelleme: 22.05.2023 16:27

Van Büyükşehir Belediyesi VASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, depremden hasar gören Malatya’nın su ve kanalizasyon altyapısını onarmak için aralıksız çalışıyor.
Van Valiliği koordinasyonunda başlatılan yardım seferberliğinde Van Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, kurum ve kuruluşların ortak çalışmasıyla depremin ilk gününden itibaren çalışmalara başlayan ekipler, faaliyetlerini gece gündüz demeden aralıksız şekilde sürdürüyor. Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, arama kurtarma, depremzedelere gıda ve barınma yardımı gibi birçok konuda faaliyetlerini sürdürürken, VASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri ise bölgenin alt yapısındaki aksaklıkları giderme ve depremzedelerin acil ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde alt yapıyı yeniden faaliyete geçirmeye yönelik çalışmalar yürütüyor.

VASKİ, 112 personel ve 52 araçla Malatya’da
Depremin ilk gününden itibaren ekiplerini afet bölgesine sevk eden VASKİ Genel Müdürlüğü, 112 kişilik ekibiyle Malatya’da 1 adet tır (çekici), 1 adet ekskavatör, 2 adet beko loder, 2 adet lowbet, 2 adet damperli kamyon, 5 adet minibüs, 5 adet çift kabin, 1 adet vidanjör, 4 adet su tankeri, 27 adet 4X4 pick-up, 1 adet basınç aracı, 1 adet vinç ile çalışmalara destek veriyor.

VASKİ ve MASKİ el ele vererek çalışma yürütüyor
Depremden en çok etkilenen kentlerden biri olan Malatya’da çalışmalarını sürdüren VASKİ ekipleri, MASKİ Genel Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yaparak, kent genelinde içme suyu ve kanalizasyon hatlarında oluşan arızaların tespiti ve onarılması için aralıksız çalışıyor. İçme suyu bakım-onarım aracı, sızıntı tespit aracı, vidanjör ve kanal açma araçlarıyla birlikte birçok arızanın tespitini gerçekleştiren ekipler, buradaki içme suyu ihtiyacını kısa sürede çözmek için depremde zarar gören hatların tespitinin ardından onarım çalışmalarına da devam ediyor.

VASKİ ekipleri sahada aktif rol oynuyor
Bunun yanı sıra Malatya’da depremden az hasar alan ve afetzedelerin kaldığı binalar, hastaneler ve diğer barınma alanlarında kanalizasyon hattındaki tıkanıklıkları açma çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdüren VASKİ ekipleri, su ihtiyacının karşılanması adına su hatlarındaki bakım-onarım çalışmalarını hızlandırdı. Bir yandan depremden etkilenen vatandaşlara tankerlere içme suyu temini sağlayan ekipler bir yandan da enkaz kaldırma gibi çalışmalara da destek veriyor.
Ayrıca MASKİ Genel Müdürlüğü ile koordinasyon halinde yapılan çalışmalarda yeni kurulan çadır ve konteyner kentlerin de altyapısı hazırlanıyor.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ